Tacir Kooperatifinden ortaklarına büyük destek

S.S. Öz Tacir Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifin’den üretici ortaklarına büyük destek. 53 adet tarımsal ekipman malzemesi %50 hibe desteği ile ortaklarına teslim edildi.

0

2015 yılında kurulan ve 187 ortağı bulunan Tacir Kalkınma Kooperatifi ortaklarından gelen talep üzerine bir proje çalışması başlattı. Ortaklarının ihtiyacı olan tarımsal alanda kullanılacak ekipmanların listesini yapan Kooperatif Başkanı Muhtar Sait Ersöz hemen çalışmalara start verdi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) destekli proje hazırlayan Ersöz, uzun uğraşlar sonucunda projenin onayını almayı başardı. Geçtiğimiz gün yerinde tespit yapılmasının ardından 34 adet İlaçlama tankeri, 14 adet Çalpara ve 5 adet Römork Tacir Mahallesine getirilerek hak sahiplerine teslim edildi. Teslim edilen bu ürünlerin %50’si TKDK ve IPARD tarafından hibe edildi diğer kalan meblağ ise ürün teslim alan çiftçiler tarafından ödendi.

 

Konu ile ilgili gazetenize açıklamalardan bulunan Kooperatif başkanı Sait Ersöz “Çitçilerimizden gelen talep üzerine bir proje gerçekleştirdik. Çok yorucu bir süreç oldu defalarca Bursa ve Ankara’ya gitmek zorunda kaldık sonucunda her şey uygun görüldü ve geçtiğimiz gün talep ettiğimiz ekipmanlar eksiksiz olarak mahallemize getirildi ve ortaklarımıza teslim ettik. Bu mutluluk bizlerin tüm yorgunluğunu aldı. Tacir halkımız çok çalışkanlar ve her şeyin en iyisine layıklar bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu süreçte büyük emekleri olan Danışmanımız Ümit beye ve bu imkanı bizlere sağlayan Devletimize minnettarız” dedi.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.