Tacir Kiraz Festivali dolu dolu geçti

Tacir Mahalle Muhtarlığının düzenlediği Tacir Kiraz Festivali büyük coşkuyla kutlandı.

0

Tacir Mahallesi Anabacı mevkiinde düzenlenen Tacir Kiraz Festivaline birbirinde güzel ve kaliteli kirazlar birbirleri ile yarıştı. Festivale İznik Kaymakamı Recai Karal, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Küçük, BBP İlçe Başkanı Özkan Ebinç, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kuran-ı Kerim tilavetinin okuması ile başlayan program, mevlidi şerifin okunmasının ardından dua ve niyazla devam etti. İznik Mehter Takımı mini konser sunarken, Ali Ardıç yönetimindeki folklor ekipleri birbirinden güzel gösteriler sunarken, Çiftçiler arasında en güzel, en kaliteli ve en tatlı kiraz yarışması düzenlendi. Birbirinden güzel, kaliteli kirazları jüri üyeleri seçmekte zorlandı. İki çeşit kiraz alanında yarışma düzenlendi. Napolyon dalında Yarışma sonucunda Birinci Ahmet Toker, İkinci Harun Korkusuz, üçüncü ise Halil İbrahim Kaçmaz oldu. Dereceye girenlere İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta Ödüllerini takdim etti. Star Giant Kiraz dalında ise Birinci İsmail Kuro, İkinci Onur Aydın, Üçüncü ise Osman Candar oldu.  Dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Recai Karal taktim etti.

 

Festivalde Ramazan Çelik ve Halil Çırak sahne aldı. Ramazan Çelik’in seslendirdiği hareketli parçalara eşlik eden konuklar oyun pistini de bir an olsun boş bırakmadı.

 

Kiraz Festivalinde misafirlere kiraz, erik, pilav ve ayran ikram edildi. Festivale gelenler evlerinde yaptıkları çeşitli yiyecekler ile ailece piknik yaptılar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.