RESSAM YILMAZ GURBETÇİ VEFAT ETTİ

1

İznikli ressam Yılmaz Gurbetçi tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ressam Yılmaz Gurbetçi 30 Temmuz tarihinde nefes darlığı şikayeti ile hastaneye gitti. Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs bölümüne yatışı yapılan Gurbetçi’nin hemen tedavisine başlandı. Gurbetçi’nin yapılan tetkiklerinde Akciğer ve Karaciğerinde yaralar tespit edildi. 18 gündür hastanede tedavisi süren Gurbetçi Cuma günü yaşam mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Gurbetçi, 49 Yaşında ve 1 çocuk babası idi.

ESERLERİ İLE YAŞAYACAK

İznik’te bir çok öğrencisi olan ve hiçbir zaman sanattan kopmayan Gurbetçi, İznik tarihini tablolara resmetmiş ve bu tablolar Kaymakamlık ve Belediye’de sergilenmiş,  İznik’in tanıtımı için hazırlanan insört, broşür, tanıtım kitapçığı ve diğer görsellerde kullanılmıştı. Yeni hükümetin kurulmasından önce İznik’e gelen dönemin Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na  “İznik Yenişehir Kapı Çinileri” adlı Gurbetçi tarafından yapılan tablo Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından hediye edilmişti.

Yılmaz Gurbetçi Sanat’ı tarif ettiği cümlesinde “Sanat; Onu görebilenlerin gözlerinde, duyabilenlerin yüreklerinde parlayan bir ışıktır, insanı yüceltir, Ne Mutlu Onu Görüp Duyabilenlere” demişti.

 

 

 

1 Comment
  1. Mehmet Can Coskun says

    Ben dayımı çok özliyecem, onun resimleri Almanyaya bile geldi. Şu an yatağımın üstünde benim için çizdiği bir tablo var.
    Keşke bu senede gitseydim Türkiyeye her sene gittiğim gibi, ama gitmedim vedalaşamadim.
    Mekanı cennet olsun

Leave A Reply

Your email address will not be published.