RENKLERİN DÜNYASI (3)

0

Yazımın son bölümünü KAHVERENGİ-SİYAH-BEYAZ ve GRİ ile bitiriyorum.

Renkler konusu öyle geniş anlamlar içeriyor ki size anlatamam. İnanın kitaplar dolusu yazsanız bitiremezsiniz. Renklerin hastalık tedavileri için kullanıldığını biliyoruz. Bu ayrı bir yazı konusu.

Biz SİYAH-BEYAZ va GRİ’leri bir LEKE veya bir DEĞER olarak adlandırırız. En koyu LEKE veya DEĞER SİYAH’tır. En açık veya DEĞER BEYAZ, orta DEĞERLER veya orta LEKELER GRİ’lerdir.

BEYAZ; tüm ışık spektrumunu bünyesinde bulundurur. Fakat hepsini yansıtarak BEYAZ kalır. BEYAZ sayesinde kişinin enerji sistemi temizlenir, olumsuzluklardan arınır. Bireyin yaratıcılık duygularını açığa çıkarır. BEYAZ aynı zamanda birlikte kullanıldığı renklerin güçlerini ve etkilerini artırır. BEYAZ, SAFLIĞIN ve TEMİZLİĞİN sembolüdür.

SİYAH; Beyaz gibi tüm ışık spektrumlarını bünyesinde bulundurur. Fakat Beyaz’ın aksine tüm renkleri bünyesine alır hapseder, yani yutar(absorbe eder) ve SİYAH görünür. SİYAH bir karmaşıklık perdesi ardında gizlenmiştir. SİYAH, olaylar karşısında çok duygusal tepkiler veren kişilerin sakinleştirilmesinde kullanılır. Kadınlarda dişilik duygularını güçlendirip, manyetik enerji alanı yaratır. Giysilerde çokça kullanılan SİYAH, depresyona ve duygusal karmaşaya yol açabilir. SİYAH’ı BEYAZ’la bir arada kullanmak birbirinin olumsuzluklarını ortadan kaldırmalarına yardımcı olur. Kısaca SİYAH, başka renklerle kullanıldığında daha faydalı olur diyebiliriz.

GRİ demeyeceğim, GRİ’ler diyeceğim. Çünkü SİYAH ile BEYAZ arasında o kadar çoktur ki, SONSUZ tane demek doğru olur. GRİ’ler tonuna göre SİYAH ve BEYAZ’ın etkilerini verir. Daha çok, olgun ve kararlı insanları tercih ederler. SİYAH-BEYAZ ve GRİ’lerden bahsederken, RENK kelimesini kullanmamak için çaba sarfettim. Söylerken, konuşurken renk diyebiliriz. Fakat özellikle sorulduğunda hayır RENK değildir demeliyiz. NÖTR bir renktir demek daha doğru olur.

KAHVERENGİ; kişiyi zihinsel ve duygusal açılardan etkiler. Özellikli bir renktir. Üç ana rengin karışımından oluşur. Genellikle insanların sosyal yönüne denge getirir. Yani kişinin “AYAKLARININ YERE BASMASI”nı sağlar.

Bütün bunların ötesinde LACİVERT(Çini rengi), PEMBE, LİMON SARISI, ALTIN SARISI, KRALİYET MAVİSİ, DENİZ MAVİSİ, EFLATUN(Leylak, Lila) vs. gibi renklerde vardır. Fakat bizim TURKUAZ(Türk Mavisi) dediğimiz, İZNİK Çinisine de özgü olan bu renk YEŞİL ile MAVİ’nin bir araya gelmesi ile oluşur. TURKUAZ’ın etkisi yani enerjisi odukça faydalıdır ve insan duygularında etkilidir.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.