“Reflektör Tak, Görünür Ol”

0

İznik genelinde Jandarma Komutanlığı ve Ziraat Odası iş birliğiyle “reflektör tak görünür ol” projesi başlatıldı. Kazaların önüne geçmek için başlatılan projede ücretsiz olarak 400 adet reflöktör dağıtılacak.

“Reflektör tak görünür ol” Projesinin startı Orhaniye mahallesinde verildi. Düzenlenen programa İznik Kaymakamı  Bülent Bayraktar, Cumhuriyet Savcısı Taha Hasputçu, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, Orhaniye Muhtarı Suat Ateş ve davetliler katıldı.

Orhaniye köyündeki törende konuşan İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Üstçavuş Bahattin Demez, “Emniyet Müdürlüğü verilerine göre merkez ve köylerde tescilli 4 bin 970 adet traktör mevcut. Trafik tim komutanlığı sorumlulk bölgesinde yaşanan zirai hareketlilik sebebiyle meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde, kazaların bir çoğunun traktör römorklarının ışıklarının noksan ve bozuk olmasından kaynaklandığı görülmekte. Traktör römorklarının arka kapak kısmına kanunen işaret levhası takılması gerekmektedir. Bu proje ile traktör sürücülerinin römorklarına kendileri için hayati önem taşıyan reflektör takmalarını sağlamak, traktör sürücülerinin karıştıkları kazaları asgariye indirmek hedeflenmekte. Traktör sürücülerine trafik kurallarının tekrar hatırlatılması, kullandıkları römorklara reflektör takmalarının önemi anlatılacak” dedi.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Bayraktar, “ İlçemiz malum kırsal ilişki ağı yoğun olduğu tarım sektöründen geçimini sağlayan bir bölge çiftçimizde malum saat gözetmeksizin traktörü ile trafiğe çıkmak zorunda. Özellikle gece vakti görünür olmak çok önemli bu halk tarafından biraz basit görünen bir konu gibi görünse de ben çok önemsiyorum görev yaptığım diğer bölgelerde de benzer uygulamaları yaptık İznik’te de bir yerden başlamak gerekli idi bugün burada Jandarma Komutanlığımız ve Ziraat odamızın işbirliği ile reflektör projemizi başlatıyoruz. Tüm çiftçilerimiz traktörlerine reflektör taksınlar ve görünür olsunlar” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu yaptığı açıklamada “ İlçe jandarma komutanlığımızdan bize böyle bir proje sunuldu bizde seve seve kabul ettik. Çiftçimiz yararına yapılacak uygulamalarda her zaman olduğu gibi bugünde üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra çiftçilerimizde lütfen traktör ve römorklarımızdaki eksiklikleri tamamlayalım ve trafikte görünür olalım” dedi.

Kazaların önüne geçmek için başlatılan projede jandarma tarafından 400 adet reflöktör dağıtılacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.