PLATONİK AŞK                             

0

Nerede o eski nesiller de olan çeşme başında beklemeler, bir kere görürüm umuduyla saatlerce sokak başında beklemeler ve mektuplaşmalar. Yani kısacası eski nesillerde aşk’ın tanımı bir başkaydı. Yeni nesille gelen yeni aşk tanımı maalesef ki eskiye göre biraz daha değişik. Biliyorsunuz ki artık sevgili okuyucularım teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık mektup yollamaya, çeşme başında beklemeye ve hatta günümüzde artık çeşmenin bile kalmadığını görmekteyiz. Yani kısacası sosyal mecralar sayesinde istediğimiz şekilde ve istediğimiz kişiyle görüşme sağlayabiliyoruz. Bu durum elbette yeni nesillere göre oldukça doğal bir durum. Lakin karşılıksız seven bir insan topluluğu da var maalesef. Biz toplum olarak bu tür insanların yaşadığı aşk biçimine platonik aşk diyoruz. Bir kişinin karşı tarafın haberi olmadan sevmesi ve sanki onun da haberi varmış gibi davranması psikolojik bir sorun.

 

Bazı insanlar maalesef ki günümüzde karşı cins ile konuşurken sorunlar yaşayabiliyor veya konuşmakta sıkıntı yaşıyorlar. Tüm bunların başlıca nedenleri ise utangaç ve sıkılgan bir yapıya sahip oldukları için. Kendi kendine hayal kurmalar, sürekli karşı tarafı düşünmeler ve maalesef ki tüm bunları karşı tarafın hiçbir şekilde haberi olmadan ilişki yaşadığını sanan birçok insan platonik aşk yaşıyor.

 

Bu durumda olan bir arkadaşınız veya tanıdığınız varsa bu durumu onlarla konuşmalı ve sağlam bir karara yönlendirmekte fayda var. Karşı tarafın haberi olmadan sevmenin mantıksızca olduğunu, boşa zaman kaybı olduğunu ve karşı taraftan ilgi görmediği takdirde psikolojik bunalıma girebileceği yönde samimi bir şekilde açıklama yapabilirseniz şayet, arkadaşınızın veya tanıdığınızın durumu gün geçtikçe iyi olabilir. Günümüzde hemen hemen herkesin başına gelebilen platonik aşk ın aşılabilir bir durum olabildiği kadar, karşılıksız sevgiyi devam ettiren kişi için gün geçtikçe daha da acı veren bir durum olabiliyor maalesef. Platonik aşk yaşayan insanlara yardımcı olabilirsek şayet karşılıksız sevgiyi en az seviyeye belki indirebiliriz. Bu hafta siz değerli okuyucularıma dünyanın sıra gelmiş bir psikolojik aşk olayını yazmak istedim. Bir sonra ki köşe yazıma kadar görüşmek üzere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.