Boyalıca’da Kaçak Kazı Yapan 5 Kişi Jandarmaya Yakalandı…

0

Boyalıca mahallesin kaçak kazı yapıldığına dair alınan ihbar üzerine Jandarma tarafından yapılan operasyonla 5 şüpheli suçüstü yakalandı.

Boyalıca mahallesi Kılıç mevkiindeki Kaçak kazı yapıldığına dair yapılan ihbar üzerine jandarma tarafından bölgeye yerleştirilen fotokapan ile bir süre izleme yapıldıktan sonra yine ekipler tarafından yapılan suçüstü operasyonda İ.T., T.Ş., M.Ö., İ.D., T.G. isimli şahıslar kaçak kazı için kullandıkları malzemeler ile Jandarma ekipleri tarafından ele geçirildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, şüpheli şahısların 15 gündür kazı yaptıkları ve yaklaşık 10 metre derinliğinde kazı aletleri ile çukur açıldığı görüldü.

Olay yerinde: (2) adet hilti, (1) adet balyoz, (1) adet kazma, (1) adet bel, (1) adet kürek, (2) adet murç, (1) adet merdiven, (1) adet jeneratör, (20) metre kablo, (2) adet su motoru, (1) adet ölçüm cihazı, (1) adet pense ele geçirildi. Malzemelere ekipler tarafından el konuldu.

Söz konusu olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Olay yerinde OYİ Timi ve Müze Müdürlüğünce gerekli incelemeler yapıldı. Şüpheliler gözaltına alındı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.