ORHAN ÖZER

0

 

Siyasi partiler mayıs seçimleri için veya temayül veya genel merkez yoklaması gibi ölçülerle milletvekili adaylarını belirlediler ve YSK ya bu listeleri verdiler. YSK’da bunları ilan ettiği süreye göre de onamış olacaktır.

İznik genel seçimlere Bursa ikinci bölgeden katılıyor. Ve Bursa’dan bu dönem birinci bölgeden 10, ikinci bölgeden 10 olmak üzere 20 milletvekili seçilip TBMM’de Bursa’yı temsil edecekler.

Bu söyleyişimizde İYİ Parti’den ikinci bölge milletvekili adayı Orhan Özer’den söz edeceğim. Orhan’ın büyük ağabeyi Şinasi, benim 60 yıla aşkın okul ve devamında hayatımın demirbaş arkadaşlarımdan biridir. Nasıl ki rahmetli Eşref Eroğlu, nasıl ki Rahmetli Ömer Cengiz, benim can kardeşlerim ise Şinasi de aynı şekilde hepimizin can kardeşlerinden biridir.

Biz Bursa Erkek Lisesi’nde aynı sınıflarda beraber okuduk. Sonra Şinasi ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci beraberliğimiz devam etti. Ve meslek taş olarak hiç aksamadan devam ediyor. Allah bu dostlukları, arkadaşlıkları daim eylesin.

Orhan Özer benim can kardeşim Şinasi’nin en küçük kardeşidir. Biz üniversitede iken o daha okula bile başlamamıştı. Ben ara sıra onlara giderdim. Orhan ağabeyi gibi bana sarılır, küçük çocuk sırtıma biner her çocuk gibi oynardık. “Orhanlar”ın babası Ömer Amca çok çalışkan zeki bir insandı. Çocuklarını okutmak için Orhangazi Gürle’den Gemlik’e taşınmıştı. Daha sonra çocukları İstanbul’a okumaya geçince bu sefer evini de İstanbul’a taşıdı. Ve çocuklarının orada rahat okumasını sağladı.

Orhan Galatasaray Okullarını çok başarılı bir biçimde okuyup, ciddi ve köklü bir eğitim gördü. Hayata başarılı bir şekilde adeta süper eleman olarak atıldı. Türkiye’nin köklü büyük iş dünyasının aranan adamı oldu. Yıllarca Avrupa’da Türk ve Japon oto grubunun liderliğini başarı ile taşıdı “ Yoruldum artık” deyince onu yine bırakmadılar. Ve Türkiye’de oto sanayinin başına getirdiler. Yıllardır, Sakarya’da bu görevi de başarı ile yürüttü. Çok değerli bir kişi olduğunu anlamış ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Hanım; onu ricası ile siyasete hizmet için yola çıkmış durumda. Sanırım Türkiye ekonomisine ve Türk siyasetine önemli katkıları olacaktır.

Siyasette iki insan türü önemlidir. Birincisi düşünen ve icra eden kişiler çok önemlidir. Diğeri ise düşünmekten çok yapan insan tipidir ki bu yeterli değildir. Böylesi verilen talimatları yerine getirir ki bu talimatlar doğru ise başarılı olunur, yanlış ise yandım Allah. Onun için düşünen insan siyasetin temel taşıdır. Ülkemiz için böyle insanlara ihtiyacımız vardır.

Orhan Özer az-çok tanıdığım için hakkında kendisinden de izin almadan bugün yazımızın konusu olarak seçtim. Tabi ki Orhan benim anlattığımın çok ötesinde ve çok üzerinde biri. Geçmiş 60 yıl içinde kendisi ile bundan 10 yıl kadar önce, yengesinin cenazesinde karşılaştım, daha gördüğünde – çocukluktan 50 yıl sonrasını düşünün- hemen tanıdı ve amca diye sarıldı, gönül coşkumuz doldu.

Türkiye son 20 yılında siyasette çok kayıplar yaşadı.

Seçimler de iyi insan, aklı çalışan insan, düşünen insan ve iş yapabilen insanları seçmeliyiz. Aslında seçme hakkı bir vatandaşın en önemli milli görevidir seçilmekte en önemli ödevidir.

Siyaset yaptığımız dönemlerde çok farklı insanlarla karşılaştım. Hani derler ya “Böylesini eve bile sokmam” diye.

Ha işte kişilerle karşılaştım ki o veya bu nedenle bu nedenle seçilmişler belirli yerlere gelmişler ama eve bile sokulmayacak kadar af buyurun hikaye insanlar. Onları gördükçe üzülürdüm, nasıl üzülmezsin adam diye seçilmişler beyincikleri bile yok.

Onun için yüce meclisimizin bilen, düşünen yapan insanlara çok ihtiyacı var. Orhan Özer’de onlardan biri.

İnşallah yolu açık olur.

Hoşça kalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.