OLAYLAR OLAYLAR…

0

Küçücük İznik’te yaşıyoruz gerçekleşen olayların hepsi ulusal basında manşet. İnanılır gibi değil. Öyle basit olaylarda değil, neresinden bakarsanız bakın hepsi skandal. Son zamanlarda çok acayip olaylar birbirini izliyor, sanki kötülük sıraya girmiş.

Nevrigül Alan olayı ile başlayan ve ülke gündemini uzun süre meşgul eden ve hala sır perdesi aralanmayan bir durumla karşı karşıya iken hemen ardından Metin Ş.’nin 15 yaşında bir kızı taciz ettiği ve tutuklandığı haberi ile şok olduk. Uzun süre bunu konuştuk nasıl böyle durumlar küçücük bir ilçede oluyor derken Çarşamba günü resmen kabustu. Bütün kötü haberler sırası ile geldi.

İznik Tapu Müdürü ile ilgili Tapu İl Müdürlüğü tarafından disiplin soruşturması başlatıldığını öğrendik ama detaylara hakim değiliz. Resmi kurumları aramamıza rağmen konu ile ilgili herhangi bir net bilgiye ulaşamadık tam bu işle uğraşırken Bayındır Mahallesi Muhtarı ile ilgili soruşturma başlatıldığını öğrendik. Haydi yeniden telefon trafiği. Soruşturma izninin Valilik tarafından verildiği ve hakkında şikayet olduğunun dışında yine sağlıklı bir bilgi yok. İşin tuhafı İznik’teki yetkili mercilerin soruşturmadan haberi dahi yok. Ne yapmışlar, ne etmişler kesin bir bilgi yok sadece kulağımıza gelen dedikodular var o kadar.

Bu konu daha soğumamışken yine Türkiye gündemine oturan ve eşine az rastlanacak bir haber düştü. Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrah M.A. ağrı kesici ilaç bağımlısı olduğu ve bu ilaçları hastalarının üzerinden reçete ettiği iddiası ile açığa alındı. Bu konu bizim uzun süredir takip ettiğimiz bir konuydu yaklaşık bir aydır bu konu ile ilgili soruşturma sürüyordu ve bizde takipteydik. Bu süre zarfında M.A. devlet hastanesindeki görevine devam ediyordu. Doktor’dan kan ve saç numuneleri de alınmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından Doktor M. A. hakkında ki kararda aynı gün verildi.  İznik için tam bir kara Çarşamba oldu.

Dün bir olay daha vardı Elbeyli’de kaçak kazı yapan 4 kişi gözaltına alındı o konuyu da takipteyiz inşallah ondan da çok acayip bir durum  çıkmaz.

Bunların sonuçlarını bekleyip hep birlikte göreceğiz ama bu kadar kötü haber gerçekten yeter. İznik bu gibi kötü haberler ile anılmamalı her olay ulusal haberlik olur mu kardeşim. Yeter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.