Nikai’nın Mezarı mı?

0

Hisardere mevkiindeki lahit gün yüzüne çıkarılarak kapağı açıldı. O lahitten 2300 yıllık mumyalanmış kadın ve erkek cesedi çıktı. Dev lahitten çıkarılan mumyalanmış cesetlerin Büyük İskender’in kumandanlarından General Lysimakhos ile eşi Nikaia ait olduğu üzerinde duruluyor.

Hisardere’de kamulaştırılan zeytin tarlasında bulunan mozaikle kaplı lahdin içerisinden 2300 yıllık mumyalanmış kadın ve erkek cesedi çıktı. Arkeologlar mumyalanmış cesetlerin Makedonya Kralı Büyük İskender’in kumandanlarından General Lysimakhos ile M.Ö. 301’de İznik’i teslim aldığında şehrin adını verdiği karısı Nikaia olma ihtimali üzerinde duruyor.

Mumyalanmış 2300 yıllık kadın ve erkek cesedi çıktı

Kültür Bakanlığı takibinde Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Bursa İl Kültür Müdürlüğü ve İznik Müze Müdürlüğü tarafından devam eden arkeolojik kazılar kapsamında bugün öğle saatlerinde Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç ‘in bilimsel danışmanlığında arkeologlar tarafından lahdin kapağı açıldı. Diğer lahitlere benzemeyen ve özellikle ailelerin gömülmesi için yapılan sandık lahit bunun özelliği kapağının hiç açılmamış ve içerisinde hiç su bulunmuyor ve hiç bozulmamış bir şekilde duruyordu muhtemelen karı kocaya ait içerisinden biri erkek diğeri bayan mumyalanmış halde iki iskelet bulundu. 2300 yıllık oldukları tahmin edilen mumyalanmış cesetlerin “Makedonya Kralı Büyük İskender’in kumandanlarından General Lysimakhos ile M.Ö. 301’de İznik’i teslim aldığında şehrin adını verdiği karısı Nikaia olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Bulunduğu alandan çıkarılarak müzeye götürülecek olan lahit ile ilgili bilimsel çalışmalar tamamladıktan sonra bulunan mumya cesetler hakkında net bilgi verileceği belirtildi.

ataköy escort

Leave A Reply

Your email address will not be published.