MAĞDUR ÇİFTÇİLERE EMEKLİLİK MÜJDESİ

Ziraat Odası kayıtlarında sorun yaşayan çiftçilere emeklilik müjdesi

0

Bakan Işıkhan’dan Ziraat Odası kayıtlarında sorun yaşayan çiftçilere emeklilik müjdesi

Ziraat Odasına üye çiftçilerin kayıtlarında yaşanan sorun nedeniyle emekli olamayan çiftçilere müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımı Prof. Dr. Vedat Işıkhan verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bursa’da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, AK Parti Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti, sendika, kamu kurumları ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.

MAĞDUR ÇİFTÇİLERE EMEKLİLİK MÜJDESİ

Bakan Işıkhan Bursa’da Yenişehir Ziraat Odası’na bağlı yaklaşık 5 bin çiftçinin, 2015 yılı sonrası sigortalılık hizmetlerinin iptal edildiğini ve bazı çiftçilerin emeklilik koşullarını kaybettiklerini hatırlattı. Çiftçilerin bu nedenle mağduriyet yaşadıklarını belirten Işıkhan, çiftçilere müjde vererek şunları söyledi: “Fırsatlarımız ölçüsünde her zaman sizlerin ve şehirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. Bildiğiniz gibi yakın zamanda Bursalı çiftçilerimizin ziraat odası kayıtlarıyla ilgili bir sorun olduğu ve çiftçilerimizin mağduriyet yaşadıkları tarafımıza iletilmiştir. Ziraat odası başkanlarımız ve yönetimi de buradalar. Özellikle Yenişehir Ziraat Odası’na bağlı yaklaşık 5 bin çiftçimizin, 2015 sonrası sigortalılık hizmetlerinin iptal edildiğini ve bazı çiftçilerimizin emeklilik koşullarını kaybettiklerini öğrendik. Meseleyi öğrenir öğrenmez, çözüm için derhal Sosyal Güvenlik Kurumu’na konu hakkında çalışma yapmaları talimatını verdim. Buradan da Bursalı çiftçi kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Konunun çiftçilerimizin mağduriyetine sebebiyet vermemesi için, 2015 tarihine kadar Tarım BAĞKUR kapsamında hizmeti olanların sigortalıklarının, bu tarihten sonra devam ettirilmesinde, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kayıtları da esas alınacaktır. Ziraat odası kaydı iptal edilen çiftçilerimizin kayıtlarını, Tarım ve Orman Müdürlüklerine getirmeleri halinde, sigortalıklarının devamını sağlayacağız. Bu yolla inşallah çiftçilerimizin mağduriyetlerini de çözmüş olacağız”dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.