Kılıçaslan İlkokulun’dan “THE STORY OF MY CİTY” Projesi

0

Kılıçaslan İlkokulu anasınıfı öğrencileri “THE STORY OF MY CİTY” (Şehrimin Hikayesi)  projesiyle yaşadıkları şehri tanıyarak 6 ülkeden bir araya geldikleri arkadaşlarına minik kültür elçileri olarak şehirlerini tanıtma çalışmalarını başarıyla tamamladılar.

Projeyi yürüten öğretmenimiz Filiz Kuyucugil sürecin tüm okul paydaşları açısından yararlı olduğunu ve bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Kuyucugil “Bosna Hersek, Litvanya, Moldova Cumhuriyeti, Polonya ve Romanya ve Türkiye’den ortaklarla yürüttüğümüz kültür projemizde birçok işbirlikçi ve ortak çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin yaşadıkları yerleri daha iyi tanımalarını, yaşadıkları yer hakkında bilmediklerini öğrenmelerini kendi kültürleri, farklı kültürleri tanıma benzerlik ve farklılıkları anlama, coğrafya bilgisi ve çevre bilinci ile duyarlılık geliştirmeyi amaçladığımız projemizde öğrencilerimiz araştıran, üreten, yaparak öğrenen bireyler olma yolunda farkındalık geliştirdiler. Proje süreci boyunca yaşadığımız yerin doğal güzelliklerini, tarihi eserlerini, sosyal ve kültürel mekanlarını ziyaret ettik. web2 araçlarını tanıyıp teknolojinin yararlı kullanımı ve e-güvenlik kuralları hakkında bilgiler edindik” dedi.

Etwinning projesi kapsamında yapılan eğlenceli etkinliklerle öğrenciler araştıran soran, yaparak öğrenen, 21.yy becerileri gelişmiş bireyler olarak yeni dünyaları keşfetmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.