Kaçakçılık ve Rüşvet suçundan 6 kişi tutuklandı

0

Kaçakçılık ve Rüşvet suçundan 6 kişi tutuklandı

İznik’te ormanda kaçak kesim yapan kişilere ve bu kişilere rüşvet karşılığı izin veren görevlilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 6’sı tutuklandı. 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 2 kişi ise suçsuz oldukları için salıverildi.

Orman kaçakçılığı ve rüşvet iddiası ile İznik Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 6’sı Orman İşletme Şefliğin de görevli toplam 16 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Gece yarısına kadar süren duruşma da şüphelilerden 4’ü Orman memuru 2’si sivil 6 kişi tutuklandı.

Jandarma Asayiş ekipleri, 4 ay önce İznik Orman İşletme Şefliğin de görevli memurlar ile orman işi yapan kişiler arasında kaçakçılık ve rüşvet iddialarını araştırmaya başladı. Şüphelileri teknik takibe alan Jandarma, Perşembe  günü ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği 10 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon da 6’sı memur 16 kişi gözaltına alındı.

Jandarmanın operasyonu ile orman kaçakçılığı ve rüşvet iddiası ile gözaltına alınan 6’sı İznik Orman Şefliğin de görevli toplam 16 kişinin sorgusu tamamlandı.  İfade işlemleri tamamlanan şüpheliler, dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilerek hakim karşısına çıktı. Gece yarısına kadar süren duruşma bu sabah sonuçlandı. Çıkarıldıkları mahkemede Mehmet O. Y (56), Uğur K (42), Özcan B (45), Metin Ö (50), Atilla G (43) ve Mustafa C (56), kaçakçılık ve rüşvet suçundan tutuklandı. 8 kişi adli kontrol şartı ile salıverilirken, 2 kişi de serbest bırakıldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.