İZNİK’TE MİLLET CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

0

İznik Belediyesi Çeşmeci Millet Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Camilerimiz sadece 5 vakit namaz kılınan yerler olmamalıdır” dedi.

İznik Selçuk Mahallesi’nde 2500 metrekarelik alanda 350 metrekaresi ibadet alanı olmak üzere, şadırvanı, kütüphanesi, kıraat hanesi ve yeşil alanlarıyla bir külliyeyi andıracak olan Çeşmeci Millet Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Osman Balaban, Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Mehmet Kaman, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Hayri Akyol, Hayırsever Yusuf Çeşmeci ile ailesi, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin temsilcileri, belediye daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Halil Hayrettin Paşa Camii Müezzin’i Halit Levent tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

SARGIN “CAMİLER SADECE 5 VAKİT İBADET YERİ DEĞİLDİR”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “İznik Belediyesi Çeşmeci Millet Camii Temel Atma Törenine hoş geldiniz şerefler verdiniz. Böylesine güzel bir günde böylesine hayırlı bir eserin temelini atıyoruz. Rabbimize hamdolsun. Burada sadece bir cami temeli atmıyoruz. Burada bir nevi külliye yapıyoruz. Şadırvanıyla, kıraathanesiyle, kütüphanesiyle güzel bir eser ortaya çıkacak. Camilerimiz artık sadece 5 vakit namaz kılınan yerler değildir. Camilerimiz artık o mahallelerin, o semtlerin kültürel etkinliklerini, dini etkinliklerini yerine getirdikleri mekânlardır. Alanın tamamı 2500 metrekare olup, üzerinde 350 metrekare ibadet alanı olacak. Ben hayırseverimiz Yusuf Bey’e teşekkür ediyor, şimdiden hem mahallemize hem de ilçemize hayırlı olsun diyorum” dedi.

BAYRAKTAR “İBADETHANELER BÜTÜN DİNLERİN NİŞANESİDİR”

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar da konuşmasında “İbadethaneler bütün dinlerin nişanesidir. Dünyanın neresine gittiğinizde gördüğünüz ibadethaneler ile orada yaşayan insanlar hakkında fikir sahibi oluyorsunuz. Bunun en güzel örneğini aslında İznik’te görüyoruz. Tarihe baktığımızda bir çok farklı dinlere mensup medeniyet buralardan gelmiş geçmiş. Aslında ibadethaneler geleceği de besleyen inandığımız dinin sonsuza kadar yaşamasını sağlayan yapıtlar” dedi.

Konuşmaların ardından İznik İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş’ın yaptırdığı dua ile beton mikserinden boşalan harçla temel atıldı. Temel atma töreninin ardından İznik Belediyesi tarafından törene katılanlara pilav ve aşure ikram edildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.