Jandarmadan tescilsiz araç operasyonu

0

İznik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçe genelinde tescilsiz araç denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde 8 adet tescilsiz motosiklet tespit edilerek otoparka çekildi.

İznik Jandarma Komutanlığı ekipleri Boyalıca Mahallesinde tescilsiz ve plakasız araçlara yönelik uygulama gerçekleştirdi. Yapılan uygulamada 8 adet tescilsiz motosiklet tespit eden Jandarma ekipleri bu motosikletlere yönelik işlem yaptıktan sonra otoparka çekti.

Bir şahsa resmi belgede sahtecilik işlemi

Aynı uygulama esnasında bir otomobilin sorgulamasında araç ile plakanın uyumsuzluğunu farkeden jandarma ekipleri plakanın bir traktöre ait olduğunu, otomobil sürücüsüne resmi belgede sahtecilik suçlaması ile adli işlem yapılırken, 20 bin 302 TL’de idari para cezası uygulandı.

Motosikletin şasesi kazınmış

Jandarma ekipleri ayrıca bir şahsın plakasız motosikletinde yaptığı incelemelerde şase ve motor numaralarının kazılı olduğunu tespit ederek şahsa resmi belgede sahtecilik suçundan adli işlem yapıldı. Uygulama sonucunda Jandarma tarafından  8 Tescilsiz Motosiklet, 1 Şase ve Motor Numarası Kazınmış Motosiklet ile 1 Sahte Plakalı Kamyonet Olmak Üzere 10 araç Yediemin Otoparkına çekilmiş olup toplam 14 araca yasal işlemleri yapılarak 31.023 TL trafik cezası uygulandı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.