İznik çinisinden dev vazo

0

İznik Kaymakamlık binası girişine 2 metrelik 2 dev vazo hazırlanıyor. İlk vazo Osmanlı dönemi “Baba nakkaş” ikinci vazonun üzerine ise Selçuklu dönemi “çift başlı kartal” motifi işlenerek “Anadolunun ilk Türk Başkenti” yazılacak.

UNESCO Dünya Mirası listesindeki İznik Kaymakamlık binası girişinde sergilenmek üzere gaz betondan 2.20 metre boyunda 120 santimetre çapında dev İznik çini vazosu yapılıyor. İznikli yerel sanatçılar Yalçın Öztürk ve Kudret Gürol tarafından Nilüfer Hatun Çini Çarşısı’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden vazonun üzerine “Baba Nakkaş” deseni işleniyor.

İznikli sanatçı Yalçın Öztürk, Nilüfer Hatun Çini Çarşısı ile Kaymakamlık binasının girişlerinin aynı yerde olduğunu belirterek, “Burayı güzelleştirmek için dekor amaçlı vazolar yapıyoruz. İznik tarihin yansıtılacağı bu eserlerle bu bölgeye renk katmayı düşünüyoruz.

İznik çinisinden dev vazo

Vazonun üzerine Baba Nakkaş deseni işleniyor. Bunun özelliği de iki ve üç boyutlu olmasıdır. Bu vazo ile 10 gündür uğraşıyoruz. Bir iki günlük daha işi kaldı. Bundan sonra da diğer vazonun üzerine Selçuklu motifi olan Çift Başlı Kartal motifi işlenecek ve vazonun üzerine “Anadolunun ilk Türk başkenti İznik” yazısı yazacağız” dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.