JANDARMA’DAN DEFİNECİLERE SUÇ ÜSTÜ

Elbeyli’de mağarada hazine arayan 9 kişi suçüstü yakalandı. Mahsur kalan 2 kişi ekiplerce kurtarıldı

0

Elbeyli Mahallesi Kızıltepe Mevkiinde tarihi mağarada define arayan kişilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekipleri harekete geçti. Jandarmanın operasyonuyla 9 kişi gözaltına alınırken, 35 metrelik kuyu ve mağarada mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı.

 

4 yıl önce aynı mağarada mahsur kalan bir kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de mahsur kalmıştı

 

Elbeyli’de tarihi mağarada eşkiyanın hazinesini arayan kişilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekipleri alarma geçti. Jandarmanın operasyonuyla 9 kişi gözaltına alınırken, 35 metrelik kuyu ve mağarada mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı. Aynı noktada 2019 yılında define arayan 7 madenci mahsur kalmış, bir kişi jenaratör gazından hayatını kaybetmişti.

 

Alınan bilgiye göre, saat 13.00 sıralarında İznik ilçesi Elbeyli Mahallesi Kızıltepe Mevkisi’nde 35 metrelik mağarada definecilerin bulunduğu ihbarı üzerine operasyon başlatıldı. Hemen bölgeye giden İznik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri definecilerden 9’unu gözaltına aldı. Mağarada mahsur kalan 2 kişi için de arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bölgeye AFAD ve arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, ekipler bir saatlik çalışmayla mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı.

 

Define ararken jandarma ekipleri tarafından yakalanan şüphelile Umut B., Yunus E., Nuri D., Seydi B., Fatih Y., Kadir Y., Murat Ç. ile mahsur kaldığı mağaradan kurtarılan Halil E. ve Nurettin E.’nin sorgulamaları İlçe Jandarma Komutanlığı’nda devam ediyor. Şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye çıkartılacak.

 

Dikkat çeken taş

 

Mağaradaki kazı sırasında çıkartıldığı düşünülen bir taş da güvenlik güçleri tarafından muhafaza altına alındı. Mağaradan çıkartılan taşın incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne gönderileceği bildirildi.

 

2019 yılında aynı bölgede eşkiyanın hazinesini arayan 7 defineci mahsur kalmış, jenaratör gazından zehirlenen bir defineci ise hayatını kaybetmişti.

 

Elbeyli Mahallesi sakinleri definecilerin Roma ve Bizans döneminden kalan bu bölgedeki mağara ve tarlaları delik deşik ettikleri ve bu bölgede sürekli define aradıklarını ve tarlalarına zarar verdiklerini söylediler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.