İZNİK’TE YEREL SEÇİMİN GALİBİ BELLİ GİBİ

0

Yerel seçim tarihinin yaklaşması ile birlikte İznik’te siyasi gelişmeler birbirini izlemeye devam ediyor.  İlk değişim CHP’de yaşandı. Asiye Çalışkan görevi bırakırken Sadullah Eşiyok iki adaylı gerçekleşen  kongrede delegelerin oyları ile CHP’nin yeni başkanı seçildi.

 

Ardından MHP’de bir değişim yaşandı. Hüseyin Çetin’in bıraktığı görevi İlhan Ayaş devir aldı. Sonrasında ise Ak Parti’de Halil İbrahim Gökbulut’un istifası ile boşalan koltuğa Mimar İnanç Şahin atandı.

 

Şahin’in atanması diğerlerinden farklı idi. CHP ve MHP kongrede başkan adaylarını belirlerken Ak Parti’de başkan adayı Genel merkez tarafından belirlendi.

 

Ak Parti Bursa İl Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda ve Koordinatör Milletvekili tarafından gerçekleştirilen istişareler sonucunda ilçe başkanlığı için 9 isim belirlendi. Bu isimlerin hepsi önce il başkanlığına davet edildi. İnanç Şahin, Ozan Özcan, Metin Aslan, Hüseyin Yıldızer, Halil Çakır, Zeliha Peşte, Faruk Demircan, Osman Balaban ve Hüseyin Arslan Bursa’ya çağırılarak bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda Ankara Genel merkeze çağırılan Şahin, Özcan, Yıldızer ve Arslan ile bir kez daha görüşüldü ve İnanç Şahin’de karar kılındı ve Ak Partinin yeni ilçe başkanı belirlendi.

 

Muhalefet yaşanan son gelişmelere göre yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararı alırken iktidar kanadında ise İttifak devam ediyor. İznik’te İYİ Parti ve CHP seçimlere kendi adayları ile girecekler. İYİ Parti’de Mustafa Küçük’ün aday olacağı konuşulurken, CHP’de ise Asiye Çalışkan’ın aday olacağı konuşuluyor. Bunlar sadece konuşulan isimler tabiki  şuan için net bir durum söz konusu değil.

 

MHP ve Ak Parti’de ise ittifak devam ediyor. MHP’nin yeni başkanı İlhan Ayaş ile yaptığımız görüşmede “MHP olarak İznik’i çok istiyoruz. Yerel seçimler için tüm hazırlıklarımızı yaptık adayımız hazır. İznik’e talibiz. Eğer görev ittifak ortağımız Ak Parti’ye verilirse yine var gücümüzle çalışacağız” demişti. Yani iktidar kanadında tam bir uyum varken muhalefet tarafında ise   çatlak var. İznik’te Yeniden Refah Partisi ile Saadet Partisinin’de belediye başkan adaylarını belirlemek üzere olduğu ve kendi adayları ile seçime gireceği konuşuluyor.

 

Hal böyle olunca, son yapılan seçimleri baz aldığımızda ve partilerin oy oranlarına göre Ak Parti en rahat seçimlerinden birine girecek gibi görünüyor. Tabi şunu da söylemeden geçmeyeyim “siyasette 24 saatte çok şeyler değişir” bu lafı değerli büyüklerimden çokça duymuşumdur.

 

Şimdi Ak Parti’de belediye başkanlığı için bir yarış başlayacak. Başkan adaylığı için

o kadar çok isim konuşulmasına rağmen daha başkan adaylığını açıklayan bir isim olmadı. Mevcut başkan Kağan Mehmet Usta’nın doğal aday olduğunu düşündüğümüzde başka net olarak bir isim şuan için telaffuz edemiyoruz fakat kulağımıza gelen birkaç isim var onların başında Halil İbrahim Gökbulut yer alıyor.

 

Diğer ismi geçen adaylar ise Ecz. Serdar Küçükkoçum, Av. Halil Çakır ve Osman Sargın. Önümüzdeki günlerde adaylık için isimlerin daha da netleşeceğini umuyorum.

 

Demiştim ya siyasette 24 saatte çok şeyler değişir yani seçimlere daha çokkk var.

Leave A Reply

Your email address will not be published.