İZNİK’TE TARİHİ KALABALIK

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye ortalamasının üzerinde bir destek veren İznik’te büyük coşku yaşandı. Dörtyol’da toplanan binlerce vatandaş, şarkılar ve havai fişeklerle Erdoğan’ın seçim zaferini kutladı. Cumhur İttifakı’na ve Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren İznikliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar kazanılan zaferi doyasıya kutladılar. İznik, İznik olalı böyle bir kalabalığı ilk kez gördü.

Seçim sonuçların açıklanmaya başladığı andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önde olması ile Ak Parti İlçe Binası önünde toplanmaya başlayan partililer saatler ilerledikçe ve seçim sonuçları belli olmaya başladı andan itibaren kazanılan seçimi parti binası önünde kutlamaya başladı. Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’nın cama çıkarak seçimin kazanıldığını söylemesinin ardından sevincin dozu ikiye katladı. Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çetin, Yeniden Refah Partisi Oktay Yeşiller parti önünde toplanan kalabalığa seslenerek teşekkür konuşması yaptılar.

Teşekkür konuşmalarının ardından parti merkezi etrafında toplanan binlerce partili zafer yürüyüşü gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi, Topkapı caddesi, Kılıçaslan caddesi ve Maltepe caddesini gezen kalabalık gurup daha sonra Dörtyol mevkiinde toplanarak şarkılar ve sloganlar eşliğinde doyasıya eğlendiler. Kutlamalara araçları ile katılan vatandaşlar uzun kuyruklar ve renkli görüntüler oluşturdular. İznikli kamyoncular ise süsledikleri kamyonlar ile kutlamalara farklı bir boyut getirdiler. Pazar gecesi İznik’te gerçekleşen kutlamalar İznik tarihinde de bir ilkti bu zamana kadar ilçemizde böyle bir kalabalık ilk kez görüldü. İlçe merkezinin Atatürk ve Kılıçaslan caddesinin tamamında çift sıralı araç trafiği oluştu. Kutlamalara köylerden de vatandaşların gelmesi ile muazzam bir kalabalık meydana geldi. Kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.