İznik’te “Orman Benim” etkinliği gerçekleştirildi

0

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde aynı anda başlattığı “Orman Benim” etkinliği Abdulvahap Tepesi ormanlık alanda düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirildi.
İznik Orman Bölge Şefliği ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe İznik Kaymakamı Recai Karal, İznik Belediye Başkanı kağan Mehmet Usta, İlçe Jandarma Komutanı Çağlar Önderışık, Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, İlçe Sağlık Müdürü Muhammed Nur Aydın, Ziraat Odası Başkanı Vedat Çakar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

İznik Orman İşletme Müdürü Ümit Saraçoğlu konuşmasında “yaklaşan yaz ayları sebebiyle bizler tüm vatandaşlarımızı orman yangınlarıyla ilgili duyarlılığa davet ediyoruz. İklim değişikliği ve küresel Isınmanın etkisiyle orman yangını oluşma riski her geçen gün daha da artıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınları ile mücadele çalışmalarında önceliğimiz, yangın öncesi önleyici tedbirlerdir. Son yılların istatistiklerine baktığımızda çıkan orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı çıktığı görülmektedir. Bakımlı ve temiz ormanlarda yanıcı maddenin azaltılması, çöplerin temizlenmesi, orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılmasını sağlamaktadır. Bugün burada ormanın içerisindeki çöpleri ve dalları temizleyerek yanıcı madde miktarını azaltacağız” dedi.

ÇÖPLER HEP BİRLİKTE TOPLANDI

Yapılan konuşmanın ardından orman yangınlarına farkındalık yaratmak için ormanlık alandaki çöpler protokol üyeleri, Orman şefliğine bağlı personel ve öğrenciler ile birlikte el birliğiyle toplandı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.