Gemlik Gübre İznik Gölünden 1 yılda 4 milyon metreküp su çekmiş!

0

Son zamanlarda çekilmesi ve çevresine yapılması planlanan işletmeler ile gündemden düşmeyen ve şimdilik Marmara bölgesinin en büyük gölü konumunda bulunan İznik gölünde ki çekilmeye en büyük katkı sağladığı tartışılan Gemlik Gübre’nin yıllık 10 milyon metreküp su kullanma hakkı olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl itibariyle 4 milyon metreküp su çektiği öğrenildi. Açıklamayı, Orhangazi sulama birliği tarafından geçtiğimiz gün yapılan toplantıda, DSİ Bursa şube müdürü yaptı.

 

Orhangazi Keramet sulama birliği tarafından, yeni sulama sezonu öncesi kamu oyunu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Birlik yönetimi, üreticiler ve DSİ Bursa İşletme ve Bakım Şube Müdürü Yüksek Mühendis Betül Gökçe’de katıldı.

 

Toplantıda, yeni sulama sezonu için üreticilere gerekli olan konular ve İznik gölünden su kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapılırken, bir vatandaş İznik gölünün çekilmesine dikkat çekmek amacıyla yetkililere İznik gölünden en çok kullandığı iddia edilen Gemlik Gübre’nin durumu soruldu.

 

Gemlik Gübrenin kullandığı su miktarı hakkında ki soruya cevap veren DSİ Bursa İşletme ve Bakım Şube Müdürü Yüksek Mühendis Betül Gökçe, işletmenin yıllık 10 Milyon metreküp su kullanma hakkı olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl 4 milyon metreküp su kullandığını söyledi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.