İZNİK’TE 98.YIL COŞKUSU

Cumhuriyet’in 98. yılı İznik’te coşkuyla kutlandı.

0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.yılı kutlama töreni coşkulu bir kutlama ile İznik’te gerçekleşti. İlk tören 28 Ekim saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. İznik Kaymakamı Recai Karal ve İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta burada Atatürk Anıtına çelenk sundu.

29 Ekim 2020 günü saat: 10.00’da Kaymakamlık makamında Kaymakam Recai Karal tarafından tebrikler kabul edildi. Burada Kaymakam Recai Karal ve Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta protokol üyeleri ile bir araya geldi. Tebrik kabulünün ardından İznik Milli İrade Meydanında coşkulu bir tören gerçekleşti. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenlere İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Cumhuriyet Başsavcısı V. Muhammed Cuma Yanmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, STK temsilcileri, Gaziler, öğrenci ve öğretmenler ile İznikli vatandaşlar katıldı.

İznik Kaymakamı Recai Karal ve Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta törenlere katılan halkın, öğrencilerin ve protokolün bayramlarını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Recai Karal gerçekleştirdi. Karal 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.yılını tebrik ederken “başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Törenlerde günün anlam ve önemini belirten şiirler, karate, taekwondo, güreş gösterileri, folklor gösterileri sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. İznik Belediyesi Mehter Takımı eşsiz ezgileriyle katılanları coştururken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçiş töreni ile sona erdi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.