İZNİK LİSESİ MEZUNUMUZ ŞEHİT YÜZBAŞI ALİ RIZA SADAK

0

10.01.1971 tarihinde Bingöl ilinde doğmuştu. İlkokulu Bingöl’de okumuş. Daha iyi bir öğrenim görebilmesi için İznik de görevli olan ablasının yanına gelerek orta- lise öğrenimini tamamlamış. İznik Lisesi mezunu olarak Hava Harp Okulunu kazanmış, 1992 yılında da Harp okulunu bitirerek, Teğmen olmuştur.

İzmir’deki Uçuş Okulu Eğitimini başarıyla tamamlayarak stajlarını da yaptıktan sonra 1994 yılında pilotaj eğitimini tamamlayarak pilot olmuştur.

Sonra da Konya 3.ncü Ana Jet Üs 131.inci filo komutanlığına atanmıştır. Takiben F-4 Uçağı Harbe Hazırlık eğitimini bitirdikten sonra, 1995 yılında 1. Ana Jet Üs 113. Filo Komutanlığı Eskişehir’e atanmıştır.

1999’da Malatya 7.nci Ana Jet Üs 173.ncü Filo Komutanlığı’na kol uçucusu olarak atanmıştır.

9 Ocak 2003 sabah eğitim uçuşu için Pilotlar Yüzbaşı F. Fazıl Taşkın, Yüzbaşı Ali Rıza Sadak, Üsteğmen Semih Destecioğlu ve Üsteğmen M. Fatih Ongun  saat 10.00’da keşif için kullanılan iki RF4-E tipi Fantom savaş uçağı ile Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı’ndan havalandı.

Saat 10.13’te Malatya kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Akçadağ İlçesi’nin Yalınkaya Köyü semalarına gelen uçaklar, yoğun siste, kanat kanada çarpıştı. Kontrolden çıkan iki Fantom, Yalınkaya Köyü’ne 2 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanın İnkaya Mevkii’ne ateş topu halinde düştü.  Pilotlarımız burada şehit oldular. Daha sonra İzmir e getirilen naaşı Kadifekale Şahitliğinde toprağa verildi.

Şehit Yüzbaşı Ali Rıza Sadak evli olup, iki çocuk babasıdır

İzmir Kadifekale Hava şehitliğinde Bir Mezar Taşı.. Ali Rıza Sadak.  İznik Lisesi Mezunu Şehidimiz. Kadife kale hava şehitliğinde bir çok arkadaşıyla birlikte sessizliğin derinliğinde ebedi istiratgahlarındaydılar artık.

Ruhları Şad olsun

Not: İsmi Türkiye’nin değişik şehirlerinde okullara, parklara verilmiş ama sanırım İznik’te yok. Şehidimizin ismi en çok İznik’e yakışır.
 

Leave A Reply

Your email address will not be published.