İznik Gölü’ne 6 Bin Yayın Balığı Bırakıldı

0

İznik Gölü’ne, Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsünde, Türkiye’de ilk kez kitlesel olarak üretilen 6 bin adet Avrupa yayın balığı (Silurus glanis) yavrusu bırakıldı.

 

Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsünde yetiştirilen Avrupa yayın balıkları yavruları İznik ve Orhangazi kıyısından İznik gölüne salındı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TEGEM) tarafından desteklenen bir projede daha mutlu sona ulaşıldı. Yaklaşık 6 yıldır devam eden yayın balığını kitlesel olarak üretilmesi projesi çerçevesinde 20 bin yavru üretildi. Burdur Gölhisar gölünden alınan anaç yayın balıklarından üretilen 20 bin yavru Türkiye genelinde 7 kaynağa bırakılmaya başlandı.

 

İznik gölüne 6 bin adet bırakıldı

 

Üretilen Yayın yavruları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından İznik gölüne getirildi. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, Orhangazi İlçe Tarım Müdürü Gürkan Kabul, İznik İlçe Tarım Müdürü Levent Kurtaraner ,Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş ve Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut  ile birlikte ekipler 4 farklı noktadan suya bıraktı. İznik gölü İçin ayrılan toplam 6 bin adet yayın balığı yavrusu Orhangazi, Narlıca, Çakırca ve Göllüce sahillerinden göle bırakıldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.