İŞTE O SES – YASEMİN VARYEMİŞÇİ

0

Her hafta olduğu gibi seslendirme sektörünün nabzını tutan İşte O Ses röportaj serimiz ile birbirinden önemli ve değerli seslendirme sanatçılarını siz değerli okuyucularımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Seslendirme nasıl yapılır? Stüdyoya girip sadece normal bir şekilde konuşmaktan ibaret mi? Günümüzde özellikle son dönemlerde gençlerimiz tarafından bir hayli merak konusu haline gelen bu sektör, son derece ilgi odağı haline gelmiş durumda. Sadece içeri girip konuşmaktan ibaret olmayan ve türlü zorlukları olan bu sektör hakkında sevgili seslendirme sanatçımız Yasemin Varyemişçi ile harika bir röportaj yaptık. Kendisinin bize anlattığı bu röportajımızda merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Röportajımıza geçmeden önce bu projeye destek verip katıldığı için sevgili Yasemin Varyemişçi’ ye ve kızı olan sevgili Gül Tanyolaç’ a sonsuz teşekkür ederiz.

Seslendirme sektörüne kaç yılında ve nasıl başladınız?

Seslendirme sektörüne 2001 yılında başladım. Tiyatro kökenli veya oyuncu değildim. Alaylı olarak başladım. Merak ve ilgim çocukluğumda başlamıştı. O dönemde kasetlere sesimi kaydedip dinlerdim. Bu sektöre çok sevdiğim bir tanıdığım vasıtasıyla başladım.

İlk ses verdiğiniz karakteri ve seslendirme hayatınız boyunca ses verdiğiniz bir kaç karakter isimleri?

Başladığım yıl The Clone (Aşkın Peşinde) isminde bir Brezilya dizisi vardı. Orada 2 farklı karakteri seslendirdim. İsimleri, Samira ve Mel. Geçen zaman boyunca; Harika Kanatlar çizgi serisinde, Jett karakteri. Maya ve 3 Savaşçı animasyon serisinde, Maya karakteri. Elvis Riboldi çizgi serisinde, Elvis. Şeker Portakalı filminde, çocuk olan Zeze karakteri. Bunun gibi birçok projede yer aldım.

Kendi sesinizi sosyal mecralarda veya TV de duyunca nasıl tepkiler veriyorsunuz?

Çok hoşuma gidiyor. Sevdiğim meslekteyim. Genelde oturup izlerim, keyif veriyor. Yaptığım işlerden bazılarını her izleyişimde kendimi her seferinde değerlendiriyorum. Yıllardır bu işi yapıyor olsam bile halen bana çok şey kattığını söyleyebilirim.

Her insan seslendirme yapabilir mi neler gerekiyor?

Tabi ki isteyen her insan seslendirme yapabilir. Bu zahmetsiz, kolay demek değil. Gereken ilgi, sabır, emek ve dikkati gösteren herkes seslendirme yapabilir. Yeter ki yetenek ve bu sektör için belli başlı gereken şeylere sahip olması yeterli. İyi bir diksiyon ve oyunculuk kabiliyeti gibi faktörlere sahip olunduğu takdirde geriye kalan sadece öğrenme ve zaman meselesi.

Son zamanlarda seslendirme sektörünü ve meslek hayatınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şahsi olarak güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bütün meslektaşlarım gibi bunun karşılığını da alabiliyor olmayı isterim. Umuyorum ki son zamanlarda bununla ilgili gelişmeleri hep birlikte daha fazla görürüz.

Seslendirme sanatçısı olmak isteyenlere ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

Belki dışarıdan çok kolay gibi görünebilir ama işin içine girince ne kadar sabır gerektiğini bilmek gerekir. Bunu da işin içine girmeden anlamak mümkün olmayabiliyor. Gerçekten özveri de gerekiyor. Zaman ayırmak, hemen kazanca geçemeyince sabırlı olmak lazım.

Bu sektörde gelecekte kendi konumunuzu nasıl görüyorsunuz?

Her zamanki gibi severek konuştuğum projelerde yer almayı umuyorum. Bu meslekte son nokta diye bir konum yok. Yola devam. Son olarak böyle bir güzel projeye beni de dahil ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.