İŞTE O SES / KEREM DOĞUTUNA

0

Dublaj yapmak ne demek? Ekran da gördüğünüz karakteri sesinizle oynamak, onu yaşamak, sesinizle can vermek ve senkron sağlayıp gördüğünüz karakter ile sesiniz ile bir bütün haline gelebilmek. Tüm bunları yaparken istenilen sesin dışına da kesinlikle çıkılmaması da cabası. İşte o ses röportajları sayesinde sektörün tüm zorluklarına rağmen bizlere sesini ulaştırmayı başaranlardan bir tanesi de sevgili Kerem Doğutuna. 1992 yılında Star TV gurubunda çalışmaya başlayan Doğutuna, Metro FM ile başladığı radyo kariyerini, Süper FM ile devam ettirdi. Süper FM’in kuruluşunda bulunan Doğutuna bu radyoda 5,5 yıl her gün canlı yayın yaptı. Bu arada Star TV Haber Merkezinde seslendirme yaptı.

Radyoya başladıktan bir yıl sonra Star TV’ de Müzik Müzik Müzik isimli programı hazırlayıp sunan Doğutuna, ayrıca STAR TV de Özge Özsağman’la birlikte sabah programı sunuculuğu ve LG sponsorluğunda LG Karaoke yarışma programı yapımcı ve sunuculuğu, Kral TV’ de 3,5 yıl her gün çeşitli sponsorlar ile canlı yayın sunuculuğu, 18 ay boyunca LG Sponsorlu LG Karaoke yarışma programı yapımcı ve sunuculuğu, Coca Cola sponsorluğunda Coca Cola Top 10 Programı sunuculuğu, Yılbaşı özel programları sunuculuğu, özel geceler sunuculuğu (Kuruluş Yıldönümü, KRAL TV Video Müzik Ödülleri vb.) yaptı. Daha sonra NTV gurubuna transfer olan Doğutuna, burada NTV gurubunun ilk radyosu RadyoPop’ ta Genel Koordinatör Yardımcısı, Program Müdürü, Müzik Direktörü, Program Yapımcısı ve Sunucusu görevlerinin yanı sıra NTV Haber Merkezi’nde seslendirme ve o dönemde NTV yan kuruluşu olan Olay TV’de Pazar Show’ u program sunuculuğunu üstlendi. 2001 yılında MMC gurubuna dahil olan Doğutuna, 2003 yılına kadar MMC TV de program danışmanı, yapımcı ve sunuculuk görevlerinde bulundu.

Doğutuna, seslendirmenin yanı sıra organizasyonlarda, lansman, etkinlik ve toplantılarında, kongrelerde, bayii toplantılarında, şirket özel toplantılarında, şirket etkinliklerinde, defilelerde, konserlerde, roadshowlarda, turnelerde, festivallerde sunuculuk yapıyor.

Taksim de bulunan insert stüdyolarında dublaj a başlayan Doğutuna radyo ve TV sunuculuğu avantajını da kullanarak 2000 yılında dublaja başladı, 2005 yılında piyasanın en çok iş yapan stüdyolarından Saran stüdyolarına geçti ve halen, kesintisiz her gün dublaj yapmaya devam ediyor. Binlerce film, binlerce bölüm dizifilm, binlerce bölüm çizgi film ve belgeselde çeşitli karakterleri canlandırdı.

Sesi bir çok kez yurtdışında Universal Studios, Disney gibi devler tarafından onaylandı. Taş Devri, Jetgiller, American Gods – Pablo Schreiber, Bekarlığa Veda, Friends – Cosimo Fusco, Joker, John Wick-Toby Leonard Moore, Kanlı Elmas-Jimi Mistry, Katy Keene-Josh Segarra, Kod Adı Angel-Michael Landes, Seven-John C. Mcginley, The Man With The Iron Heart, Yeni Maceralarıyla Red Kit ve Yeşil Yol – Arlen Bitterbuck, Tweety ve Sylvester, Susam Sokağı, Ayı Yogi, Ninja Kaplumbağalar, Müfettiş Gadget, Polis Akademisi Serileri, House MD, Friends, Suits, Flash, I-Zombie, Van Helsing, Yaşadığımız Günler (Days Of Our Lives), Nikita vb. gibi yapımlara sesiyle hayat verdi. Birçok dizide sürekli başrol ve yardımcı rollerde konuştu. Halen daha dublajın en sevdiği mesleklerinden biri olduğunu söylüyor.  Günümüzde seslendirme sektörüne yeni başlayacak olan genç arkadaşlarımıza ise; gerçekten çok çok istiyorlarsa hayallerinin peşinden gitmelerini, her türlü zorluklara rağmen pes etmeden yollarına devam etmelerini tavsiye eden Doğutuna genç arkadaşlarımıza başarılar diliyor. Radyo programları, seslendirme ve sunuculuk ilegeçmiş harika bir ömür. Bu hafta siz değerli okuyucularıma sevgili Kerem Doğutuna yı kalemimin yettiği kadar sizlere aktarmaya gayret ettim. İşte o ses röportajları yine birbirinden ünlü isimleri konuk etmeye devam edecek. Bir sonraki yazıma kadar hoşçakalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.