İŞTE O SES – EMRE BOYNUKALIN

0

 

İznik Gazetesi ekibi olarak her hafta durmadan seslendirme sanatçılarıyla çeşitli görüşmeler yapıp, siz değerli okuyucularımız için birbirinden güzel röportajlar hazırlamaya devam ediyoruz. Son dönemlerde en çok dikkat çeken sektörlerin arasında yer alan seslendirme sektörü, özellikle gençlerimiz tarafından son derece ilgi odağı haline gelmiş durumda. Seslendirme nasıl yapılır? Profesyonel anlamda seslendirme yapmak için neler gereklidir? Sadece sesinizin güzel olması yeterli midir? Gibi soruları sevgili dostum Emre Boynukalın’ a sorduk. Sektörde birçok projede yer alan Boynukalın’ ın seslendirme sektörünü hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sadece İznik Gazetesi için cevapladı. Röportajımıza geçmeden önce başta İznik Gazetesi ekibi ve ben şahsım adıma sevgili Emre Boynukalın’ a sonsuz teşekkür ederiz.

Seslendirme mesleğine 2016’da tiyatro da ki hocamın vasıtası ile küçük bir rol konuşarak başladım. Batman çizgi filmin de Jokeri konuşmuştum. Mortal Kombatta Liu Kang Alita filmin de Tanji karakterini konuşmuştum.

Kendi sesinizi sosyal mecralarda veya TV de duyunca nasıl tepkiler veriyorsunuz?

Bu işi özenle yapmak istediğim için kendimi duyduğum da ne güzel konuşmuşum yerine keşke şurada daha iyi konuşsaydım deyip hatalarıma kanalize oluyorum ve yaptığım işleri severek takip ediyorum.

Her insan seslendirme yapabilir mi neler gerekiyor ve seslendirme sanatçısı olmak isteyenlere ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

Her insan yapabilir noktası biraz hassas bir durum. Bu işi yapmak isteyen çok insan var. Özellikle sesi gerçekten güzel olup girmek isteyen yapmak isteyen çok. Buna şöyle yaklaşmak gerek. Bu iş sadece sesim güzel olarak yaklaşılabilecek bir iş değil. Birçok kalemde iyi olması gerek. Oyunculuk’ tan yetişmiş olması, diksiyonunun iyi olması ve sesini iyi kullanabilmesi gerekiyor. Öncellikle seslerine güvenmesinler. Bu iş sektöründe butik olmak diye bir şey yok. Açmak gerekirse Ben sadece Belgesel konuşurum ya da ben çok iyi çizgi film seslendiririm. Hayır hepsini yapabilmesi gerek. Ve kesinlikle oyunculuk eğitimi alması gerek. Bunun için de ses kullanımı ve diksiyon hepsini barındırıyor. Bu konum meselesi kişinin kendini geliştirmesi ile oranlı olan bir şey. Beni ele alırsak kendimi bu işi daha iyi yapmak için geliştirmeye devam edersem güzel bir noktaya geleceğimi umuyorum. Yeni başlayacak olan arkadaşlara hiçbir şekilde yılmadan başarılı bir şekilde çalışmalarını tavsiye ediyorum.

 Tiyatro ya nasıl başladınız?

Tiyatro’ya 2013 senesin de okulumda ki tiyatro kulübünde oyuna çıkarak başladım. Küçüklük hayalimdi sonrasında 2015-2016 senesinde profesyonel olarak yapmaya başladım.

İlk oynadığınız oyunu hatırlıyor musunuz? Ve ilk hissettikleriniz neler oldu?

İlk oynadığım oyun Orasını Es Geç adlı bir vodvildi. Oyunda ki karakterim biraz efemine komik ve çok hareketliydi. Seyirciyi güldürmek ve karakterimi oynamak bana çok büyük keyif katmıştı.

Her insan tiyatro sanatçısı olabilir mi? Neler gerekli?

Her insan tiyatro oyuncusu ya da sanatçı olamaz. Bunda yetenek olduğu kadar üretkenlik ve çalışmak yatar. Biz toplumu yansıttığımız için ilk önce toplumu ve insanları bilmemiz gerekir. Bunun için de çok okumak ve bunu pratiğe dökmek gerek. Her şey hakkında bilgi sahibi olmak gerek. Oyunculuk sadece insanları güldürmek demek değildir. Yeri gelir ağlatır, güldürür ve şaşırtırız. Bunun içinde insanı anlamamız gerekir.

Son dönemde tiyatro sanatçısı olarak sektörün gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektörün gidişatı benim için olumlu yönde. Şöyle ki; İnsanımız aslında tiyatroyu seviyor. Fırsat buldukça gidiyor ve izliyor. Artık sanal Dünya’dan sıkılan insanlar Tiyatro izlemeye daha sık geliyor. Bu yüzden de biz tiyatro sanatçıları olarak son dönemdeki bu değişikliğe karşı acayip şekilde mutluyuz diyebilirim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.