HIRSIZLAR KÖYÜ İNTERNETSİZ BIRAKTI

0

İznik’te kablo hırsızları Çampınar Köyüne dadandı. Köydeki telefon direklerinden 100 hatlık 300 metre kabloyu keserek kayıplara karışan hırsızlar Köyü internetsiz bıraktı.

Olay iki gün önce akşam saatlerinde Çampınar mahallesinde meydana geldi. Gece saatlerinde mahalleye gelen hırsız ya da hırsızlar, 100 hatlık 300 metre kabloyu keserek kayıplara karıştı. Sabah uyanan mahalle sakinleri internet ve telefonun çalışmadığını fark edince durumu muhtara bildirdi. Mahalle girişinde kabloların kesilerek çalındığını gören muhtar durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Yaşananlara tepki gösteren Muhtar Zafer Beyhan, “Bu son olayla birlikte 6 defadır telefon kablolarımız kesilip çalınıyor. Köyde sürekli iletişim sorunu yaşamaktan bıktık. Şu ana kadar 795 metre kablo çalındı. Yazık milli servet bunlar. Defalarca Türk Telekoma başvurdum fakat bizim taleplerimizi köyde yeterli kullanıcı olmadığı için kabul etmiyorlar. İnternet olmayınca öğrenciler de ders çalışamıyor. GSM altyapısı zaten zayıf olan köyde cep telefonları da bir işe yaramıyor. Kalıcı çözüm olarak radyolink sistemin kurulmasını istiyoruz. Yeter bıktık artık. Hırsızlardan bezdik” dedi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.