Hayat kurtarmaya gönüllüyüz…

0

Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları (SAKDER) İznik şubesinde 20 gönüllü genç yaşanabilecek herhangi bir olaya müdahale etmek için 7 gün nöbet tutuyorlar.

 

2018 yılında tamamen gönüllülük esasına göre kurulan SAKDER Arama Kurtarma İznik Ekibi 20 gönüllü üyesi ile göreve hazır bir şekilde kendilerine tahsis edilen büroda nöbet tutuyorlar.

 

Belirledikleri nöbet çizelgesine göre haftanın her günü nöbet tutan ekip üyeleri hiçbir menfaat gözetmeden yaşanacak herhangi bir olaya müdahale etmek için hazır kıta bekliyorlar. Gönüllü gençlerimiz afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda (sağlık, beslenme, psikososyal destek, arama kurtarma, vb.) yetiştirilerek afetin her evresinde etkin şekilde çalışmak ve böylece toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek için görev yapmanın yanı sıra İtfaiye, AFAD ve diğer güvenlik güçlerine de yardım için hazır olduklarını belirttiler.

 

SAKDER İznik Şube başkanı Hüseyin Mert Altay yaptığı açıklamada “ şu an ekibimiz 20 kişiden oluşuyor. Bunların tamamı gönüllü arkadaşlarımız. Haftanın yedi günü ofisimizde nöbet tutuyoruz. Elimizden geldiğince çevremizde yaşanan olaylara müdahale edip bizlerde deneyim kazanıyoruz. Aramıza katılan gönüllülerin eğitimleri belirli aralıklarla dernek tarafından veriliyor. Bu eğitimlerin sonunda gönüllü arkadaşlarımıza “Arama kurtarma sertifikası”  ve  “Sağlık sertifikaları” veriliyor. Biz İznik’te öncelikle tam teşekküllü olarak kendi ekibimizi oluşturmak istiyoruz. Fakat ihtiyaç duyulan malzemeler çok pahalı bu konuda Kurum, kuruluş, belediye, vatandaş ve esnaflarımızdan malzeme talebinde bulunuyoruz. İnşallah bizlere hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaz ama önlemde almak zorundayız. Unutmayınız ki bizlere yapacağınız malzeme ve ekipman yardımı yine sizler için kullanılacaktır. İznik arama kurtarma gönüllüleri olarak Acil Müdahale Ekipleri olay yerine gelinceye kadar ihtiyaçları karşılayabilirsek, en ufak bir fayda sağlayabilirsek inanın bizden mutlusu olmaz. Geçtiğimiz günlerde İznik Ticaret ve Sanayi odası bizlere malzeme yardımında bulundu buradan kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Başkan Altay, Sakder Arama Kurtarma ekibinde gönüllü olarak çalışacak bay/bayan ekip arkadaşları aradıklarını belirterek bizler hayat kurtarmaya gönüllü olduk, aramıza katılmak isteyen herkese kapımız açıktır dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.