Yaz Konserleri İptal Edildi

0

BAŞKAN SARGIN; MİLLETİMİZ KAN AĞLARKEN, BİZ EĞLENEMEYİZ

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “İznik’te Yaz” konserleri kapsamında düzenlenecek Mehmet Erdem ve Gökhan Türkmen konserlerinin iptal edildiğini açıkladı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın daha önceden açıkladığı Mehmet Erdem ve Gökhan Türkmen konserlerini ülkemizdeki terör saldırılarından dolayı yapılmayacağını duyurdu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da “Ramazan Bayramını tamamladıktan sonra geçen pazartesi gününden itibaren tabiri yerinde ise düğmeye basıldı ve gün geçmiyor ki şehit haberi, yaralı haberi olmasın. Birkaç saat öncesinde yine şehit haberi aldık. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza, polislerimize, askerlerimize de Cenab-ı Allah’tan şifa diliyoruz. Takdir edersiniz ki yerel yönetimler olarak biz de bir dizi organizasyonlarla hem şehrin altyapısında, üstyapısında çalışmalar yaparken beraberinde de kültürel ve sosyal faaliyetlerle şehrin sosyalleşmesine destek ve katkıda da bulunuyoruz. Bu manada da gerek Kültür Sanat Komisyonumuz gerek Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz gerekse de farklı birimlerimiz ve sponsorlarımız marifetiyle bu aktiviteleri bir bir hayata geçiriyoruz.

Lakin bu sefer acı içeride ve acı gerçekten büyük. Takdir edersiniz ki hükümetin kurulmasıyla alakalı da çok ince ve çok taktiksel bir süreç icra ediliyor. Ağustos ayı içerisinde hükümetin kurulup kurulamamasıyla alakalı konular belli olacak. Beraberinde doğudaki bir el düğmeye basmışçasına lanetlediğimiz ve bir daha duymak istemediğimiz acıları günbegün duyarak şahit oluyoruz. Bu şartlar dâhilinde sadece İznik Göl Akşamları Etkinliğimizi değil Ağustos ayı içerisinde yapmayı düşündüğümüz tüm sanatsal yönlü faaliyetlerimizi komple iptal ediyoruz. Takdir edersiniz ki böyle bir süreç içerisinde bu festivali icra etmemiz düşünülemez. Arkadaşlarımıza sorduk, görüşlerini aldık. Tüm hazırlıklarımız yapıldı, ön anlaşmalar yapıldı, sponsorlarımızla irtibata geçildi lakin yaptığımız değerlendirme neticesinde ülkemizdeki hassas durumun devam ettiğini ve bu süreçte acılarımız varken bir gün Allah göstermesin bizim de başımıza gelebileceğini düşünerek en azından bu organizasyonu yapmayarak onlara bir nebze olsun hem dualarımızla destek olabileceğimizi beraberinde de bu konudaki duruşumuzu göstererek onların yanında olabileceğimizi ifade etmek adına Ağustos ayı içerisinde icra etmeyi düşündüğümüz tüm kültür sanat etkinliklerimizi iptal ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Mevzu bahis şehitlerimiz olunca, milletimizin birlik ve beraberliği olunca ateş düştüğü yeri yakmıyor. Milletimizin birlik ve beraberliğine karşı yapılan her saldırıda içimiz yanıyor, üzülüyoruz. Bunların yanı sıra her saldırı bizim milletimizin ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne olan inancını arttırıyor. Biz İznik Belediyesi olarak devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına her türlü çalışmayı yapacağımızı tekraren söylüyorum. Tabi ki Kültür ve Sanat etkinliklerine ihtiyacı olan, bunları takip eden insanlar var. Olması gerekiyor. Ülkemizin ve şehrimizin normalleşmesi için olması da gerekiyor.

İznikli hemşerilerim hem İslam aleminin hem de ülkemizin acılarına yaptığı ortaklık ile kendisini defaten kanıtlamıştır. Ülkemizin acıları ile hemhal olduğunu defalarca kanıtlayan İznikli hemşerilerimin şehitlerimizin acıları varken, analarımız ağlarken Göl Akşamları, konser ve kültür sanat etkinliklerini yaşayamayacaklarını düşündüğümüz için etkinliklerimizi erteleme yönünde karar almış bulunuyoruz. Vatanımızın, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Tüm hemşerilerimizin hoşgörülerini bekliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.