Türkiye’nin en büyük ultra maratonu İznik Ultra 15 Nisan’da başlıyor!

0

Tarihi ilçemiz İznik merkezli olarak bu yıl 5. si gerçekleşecek olan İznik Ultra maratonunun ilk parkuru olan 136 kilometre koşusunun startı Cumartesi gecesi 00:00 verilecek. Doğa ile iç içe olan ve %80 oranında toprak parkurdan oluşan İznik Ultra Maraton’un tanıtım toplantısı bugün İznik Zeytin bahçesisi Otel’de yapıldı. Toplantıya İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, Belediye Başkan yardımcısı Necati Tosun ve Macera Akademisi kurucusu Caner Odabaşoğlu katıldı. Toplantının açış konuşmasını İznik Kaymakamı Pehlivan yaptı. Pehlivan böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek tüm izniklilere bu yarışa ev sahipliği yapmak için çağrıda bulundu.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldırım konuşmasında önceki yıllarda olduğu gibi belediye olarak hertürlü desteği verdiklerini ve vermeyede devam edeceklerini belirtti.

Organizasyonun sahibi Caner Odabaşoğlu ise İznik Ultra ile ilgili genel ve teknik özellikler kosununda bilgilendirmelerde bulunarak İznik Ultra’nın git gide büyüyen bir marka olduğunun altını çizerek bu yıl 5. gerçekleşen tüm yarışlara katılan ve bitiren yarışçılara özel bir anı madalyası verileceğini belirtti.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olmaya hazırlanan İznik Ultra Maratonu ASICS işbirliği ile düzenleniyor.

İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, katılım açısından beş yılda 8 kat büyüdü. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor.

15 Nisan gecesi 00.00’da 136 kilometrelik İznik Ultra Maratonu ile başlayacak olan ultra yarışlar, cumartesi koşulacak 50 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 85 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, 15 kilometrelik Derbent patika koşuları ile devam edecek, Pazar günü 5 kilometrelik Tarihi Kent Koşusu ardından yapılacak ödül töreni ile sona erecek. Ultra parkurları yüzde 80 toprak yollarda koşulacak.

İznik Ultra Maratonu, anlık canlı sonuç takip sistemi ile yüzde 100 canlı olarak www.iznikultra.com adresi üzerinden takip edilebilecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.