Tarım İl Müdürü Çelik, Don Yanıklarını İnceledi

0

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Kurtaraner’ inde eşlik ettiği incelemelerde don zararının görüldüğü Çamdibi Mahallesi muhtar ve üreticileri ile birlikte araziler gezilerek incelemelerde bulunuldu. Üreticiler bölgelerinde çok nadir olarak görülen don zararının son yıllarda daha sık yaşandığını dile getirerek tarım sigortaları kapsamında yaşadıkları sorunlar hakkında İl Müdürü Çelik’ e bilgi verdiler.

İlkbahar geç donlarından korunmak için yeni tedbirler almak zorundayız.

İl Müdürü Ömer Çelik üreticilere yaptığı açıklamada; “ İznik, bağ ve meyve yetiştiriciliğin kalite ve üretim olarak en üst düzeyde gerçekleştiği bir ilçemiz; 42.000 dekar alanda üzüm, 68.500 dekar alanda zeytin 4.200 dekar alanda elma, 7.500 dekar alanda şeftali ve nektarin yetiştiriciliği yapılmakta.

Üreticilerimizin bağlarda ve meyve bahçelerinde yaşanan don afetini en az ekonomik kayıpla atlatabilmeleri için gerekli teknik destek sağlanacaktır. Bunun için Bakanlık ve TARSİM’ le birlikte çalışmalarda bulunacağız.

Son yıllarda görülen küresel ısınmanın meydana getirdiği iklim değişikliğini neticesinde bölgemizde meteorolojik sapmalar ve yağış rejiminde kaymalar görülmekte. Oluşabilecek İlkbahar geç donlarından korunmak için yeni tedbirler almak zorundayız. Üreticilerimiz don zararından koruyucu mekanik tedbirleri maliyet değerlendirmesi yaparak kullanmaya başlamalıdır.”

İl Müdürü Çelik arazi incelemesinin ardından İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu’yu ziyaret ederek, üreticiler ve tarımsal birlik başkanları ile görüştü.

Leave A Reply

Your email address will not be published.