Seri Katil Ahmet Ç’nin Akıl Sağlığı Araştırılacak

0

Cezai Ehliyeti Araştırılacak

İznik’te boş bir dükkanda cansız bedeni bulunan Hakan İsen ve 7 Temmuz tarihinde Ayasofya Camii tuvaletinde cesedi bulunan Necmettin Pehlivan’nın katil zanlısı Ahmet Ç’nin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Sanık Ahmet .Ç, ilk duruşmada ” Hakan İsen ile ilgili herhangi bir itirafta bulunmazken Necmettin Pehlivan ile ilgili verdiği ifadede “Maktulü alkol aldığımızdan dolayı tanıyorum. Olay gecesinde Ayasofya bahçesinden geçtiğimiz sırada bank üzerinde alkol alırken gördüm. Kendisinden sigara istedim. Sigarayı verip bana küfretmeye başladı. Ben de sinirlenerek ona iki defa vurdum. Sonra araya vatandaşlar girip ayırdı. Ben oradan ayrıldım bir daha da kendisini görmedim. Ben öldürmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ederim” demişti.

Sanık Ahmet Ç. ifadesinde daha önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi‘nde tedavi gördüğünü söylemesi üzerine Mahkeme heyeti sanık Ahmet Ç’nin cezai ehliyetinin araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu‘na gönderilmesine karar verdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.