SARGIN’DAN ÇİFTÇİLERE HELVA ve SICAK ÇORBA İKRAMI

0

İznik’te zeytin sezonun açılması ile birlikte bir çok çiftçi mahsullerini toplamaya başladı. Bölgenin en iyi zeytinlerinin yetiştiği İznik’te ilk mahsullerin toplanmaya başlamasının ardından zeytin sezonu açıldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’da sezonun açılması ile birlikte tarlalarında zeytin toplayan çiftçileri ziyaret ederek onlara helva ikramında bulundu. Akşam saatlerinde ise zeytinlerini satmaya götüren çiftçileri zeytin halinde ziyaret eden başkan Sargın müstahsil ve tüccara sıcak çorba ikramında bulundu.

Başkan Sargın Boyalıca’da bir araya geldiği zeytinciler ile alım ve satışlar ile ilgili bilgi alarak çiftçilerin isteklerini dinleyerek not etti.

Öncelikli hedeflerinin arasında tarımı ve çiftçiyi geliştirmek olduğunu dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, yaptığı açıklamada “2016-2017 sezonunun tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bölgenin en iyi zeytinlerinin yetiştiği ve ilçemizin ekonomisine de büyük bir girdi sağlayan zeytin halkımızın çoğunluğunun da geçim kaynağı. Bizler de bunun öneminin farkında olarak kırsal kalkınmaya ve çiftçimize yönelik yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir çok nokta da hayata geçirdiğimiz Zeytin Alım Merkezleri, Sebze ve Meyve depolama alanları, sulama depoları çiftçilerimize kolaylıklar sağlıyor.Bu akşamda Boyalıca Mahallemiz de çiftçilerimiz ve tüccarlar ile bir aradayız.Burada görüyoruz ki Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla hayata geçirilen Hal Binası da çiftçilerimize büyük kolaylık sağlıyor.Zeytin bizler için, İznik için, insanımız ve ekonomimiz için önemli bir tarım ürünü. Bu vesileyle ben tüm çiftçi kardeşlerime bol mahsullü, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.