Recep Altepe istifa etti: Partimin emrindeyim!

0

Altepe, istifasını resmen duyururken, “89 yılından bu yana Yıldırım Meclis üyeliğinden başlayan hizmet sürecini Osmangazi ve Büyükşehir ile devam ettirdik. Bursa’ya iz bırakan hizmetler yaptık. Partimin emrindeyim!” dedi.

Bursa kamuoyunun günlerdir yanıtını merakla beklediği Recep Altepe ne zaman istifa edecek sorusu bugün yanıtını buldu.

Başkan Altepe, görevinden istifa ettiğini AK Parti Genel Merkezi’ne bildirmesinin ardından canlı yayında düzenlediği basın toplantısı ile de resmen duyurdu.

Altepe, “Ömrünü bu davaya adamış biri olarak kavgadan yana hiç olmadım. Liderimizle ters düşmeyeceğiz, bize yakışanı yapacağız. Bu şartlarda ülkeme hizmet imkanım kalmadığı ortadadır” dedi.

Altepe yaptığı açıklamada “Son günlerde özellikle bizimi için çok değerli olan, gözbebeğimiz AK Parti’nin yönetimi tarafından ülke genelinde başlatılan yeniden yapılanma, değişim ve dönüşüm projesi adı altında bir eylem başlatıldı. Duyuruldu ki Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor. 39 yıllık siyasi hayatımızda, buradaki tüm bağımlılığımız Milli Selamet, Refah, Fazilet ve AK Parti olarak devam etti. Görevlerimizi şerefimizle yapmış olduk. Başka hiçbir camiayla da bağımız bulunmamakta. Böyle bir teşkilat terbiyesi ve tecrübesi olan ömrünü bu davaya adamış biri olarak, hem siyasi görevlerde hem de belediye görevlerinde hep hizmet hep işbirliği konusunda adımlar attım. İbadet olarak gördüğüm bu yolda kavgadan yana hiç olmadım, muhalefette 10 yıl eski belediye başkanlarıyla da yaşadık. Kent kültürünü de ortaya koyduk. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da yanaşmayacağız. Bu şartlarda da ülkeme hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Ben de belediye başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Alnımız ak, başımızda dik. Özellikle bizi değerli oylarıyla seçen partili veya partisiz bizden hizmet bekleyen tüm Bursalı hemşerilerimin anlayışla karşılayacağını biliyorum.” Dedi.

Başkan Altepe’nin istifasının ardından yeni başkanın nasıl seçileceği merak konusu oldu. Belediye başkanının istifası halinde yeni başkanın nasıl seçileceği 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 44 ve 45’inci maddeleriyle düzenleniyor.

Buna göre, Bursa Valisi İzzettin Küçük, 10 gün içinde İl Belediye Meclisi’ni toplantıya çağıracak. Meclis’te yapılacak belediye başkanlığı seçiminde adaylar için birinci ve ikinci tur için üçte iki çoğunluk aranacak. İlk iki turda başkanın seçilememesi halindeyse, üçüncü turda salt çoğunluk aranacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.