BALKAN GÜREŞ ŞAMPİYONASI İZNİK’TE YAPILACAK

0

İznik’in 27-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 3.Uluslararası Balkan Güreş Şampiyonası için İznik Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Sayın Süleyman Şahin ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın açıklama yaparken, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Üsteğmen Tuncay Doğan, kamu kurum kuruluşlar ile, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye daire müdürleri ve basın mensupları da katıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın toplantıda ki konuşmasında Medeniyetler Başkenti güzel ilçemiz İznik’i önce ilmek ilmek işleyerek, tarihten aldığı ihtişamına ve değerine değer katmak için hep birlikte tüm kurumlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda turizm kenti de dediğimizi İznik’i altyapısıyla başlayıp üst yapı çalışmaları ile devam ettiğimiz çalışmalar neticesinde işte bugün basın açıklamasını gerçekleştirdiğimiz Kültür Merkezi, hemen yanı başında yeni hizmet binası, az ilerde huzur evi, merkezde balık pazarı, mahalle konakları, sebze ve meyve alım merkezleri derken bu çalışmaların içerisinde her dönem bir unvan almış coğrafyada yaşıyoruz. İznik denilince medeniyetlerin başkenti akla geliyor.5 medeniyet yaşamış her medeniyette de ayrı bir unvan almış. Altın kent olmuş, sanat şehri olmuş, ilk Türk Başkenti olmuş, âlimler şehri olmuş bir ilçede görev yapmakta ağır sorumluluklar ister. Artık dedik ki bu unvanların içerisine bir unvan daha ekleyelim. İznik artık sporunda başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ultra maraton koşu yarışları, triatlon yarışları, yüzme, bisiklet, kano, kürek, futbol, basketbol, voleybol sporun her alanında ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ve şimdide Uluslararası Balkan Güreş Şampiyonasını İznik’te düzenliyoruz. Hem ilçemizin sportif faaliyetlerine yeni bir etkinlik eklemek hem de bu müsabakalar ile ilçemizin tanıtımını ve değerine değer katmak amacıyla böyle bir adım attık. Bu şampiyonayı ilçemizde gerçekleştirmemizin bir amacı da balkanlardan ilçemize gelecek kardeşlerimiz ile burada ki kardeşlerimizi kucaklaştırmak. Güreş Federasyonu Başkanımız Sayın Musa Aydın’ın da destekleriyle bu şampiyonayı ilçemize kazandırdık. Ben basın toplantımıza katılımlarından dolayı Sayın Milletvekilimiz İsmail Aydın’a, Sayın Kaymakamımız Bülent Bayraktar’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Sayın Süleyman Şahin’e, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Değerli hemşerimiz Sayın Musa Aydın’a ve siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’da açıklamasında “Değerli arkadaşlar Balkan Güreş Şampiyonası denilince yani 20-25 yıl önce birçok dünya şampiyonu balkan şampiyonu olamamıştır. Balkan güreşi oldukça güçlüydü. Özellikle Bulgarlar güçlü ve kuvvetliydiler. Fakat Balkan Şampiyonaları son zamanlarda büyük bir çöküntü içerisindeydi. Avrupa Güreş Birliği Başkanımızda kendisi Balkanlardan, Bulgaristanlı.2015 yılında Güreş Federasyonu Başkanı seçildiğimizde kendilerine Balkan Şampiyonlarını yeniden başlatmamız gerektiğini söylemiştim. Böyle bir teklif götürmüştüm. Sebebini de anlattım kendilerine. Büyük bir çöküntü içerisinde olduğunu, şampiyonalarla, müsabakalarla bunu tekrar canlandırmamız gerektiğini kendilerine ilettim. Öncelikle bu görev sizlere düşüyor, sizlerde bir Balkan vatandaşınız dedim. Kendileri de bizleri haklı buldu ve bize sizleri bu konuda Avrupa Güreş Birliği olarak görevlendirelim dedi. Bizlerde balkanlarda ki dostluklarımızı devam ettirmek, bu önemli şampiyonaları hak ettiği konuma getirmek amacıyla 24 yıl aradan sonra 2015 yılında bu organizasyonu devam ettirmeye başlattık. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Bursa da yıldızlar kategorisini düzenlemiştik. Bu yılda Belediye Başkanımız Sayın Osman Sargın’ın talepleri doğrultusunda Uluslararası Gençler Balkan Şampiyonasını İznik’te gerçekleştireceğiz. Ben Avrupa Güreş Birliği Başkanımıza İznik’ten de bahsettim. Kendisi de çok etkilendi ve geleceğini belirtti. Şampiyonaya 8 Balkan ülkesi ve bir de Türkiye olarak Güreş Milli Takımımız katılacak. Ben katılan herkese teşekkür ediyor, Balkan Şampiyonası’nın tekrar İznik’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Sayın Süleyman Şahin ise açıklamasında “Güreş bizim ata sporumuz. Bu organizasyonun özellikle İznik’te olması bizi de heyecanlandırıyor. Bizim hem ata sporumuz hem Peygamber sporumuz olan güreşimiz İznik gibi tarih ve medeniyet şehri ile buluşmuş oluyor. Çeyrek asır sonrasında yapılan ve gündeme Güreş Federasyonu Başkanımızın teklifleriyle alınmış olan Balkan Güreş Şampiyonası tekrar canlanıyor. Dolayısıyla hem Bursa’nın hem de İznik’in bir balkan şehri olması kültürlerin kaynaşması açısından da önemli bir organizasyon. Ben Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Sayın Musa Aydın’ı tebrik ediyorum. Kendisi göreve geldiği günden buyana Türk Güreşi altın çağını yaşıyor. Yarım asırda güreşte başarılamayan, kazanılamayan madalyalar son yıllarda sizlerinde yakından takip ettiği gibi ülkemiz kazandırıldı” dedi.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar da yaptığı açıklamada “İlçemizde 27-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan Balkan Güreş Şampiyonası münasebetiyle bugün bir aradayız.24 yıl gibi bir aradan sonra geçtiğimiz son yıllarda canlandırılan Balkan Şampiyonası’nın İznik’e getirilmiş olması ve burada gerçekleştirilmesini gerçekten önemsiyoruz.5 Medeniyete başkentlik yapmış bir şehir olan ve aynı zamanda şanlı mirasımız olan Osmanlıya başkentlik yapmış ve yine bizim kültürümüz olan ata sporu güreşin İznik’te buluşuyor olması gerçekten çok önemli. Hiç şüphemiz yok ki balkanlarla olan diyaloglarımızın artmasına da fayda sağlayacaktır” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın açıklamasında “Öncelikle böyle önemli bir organizasyonun İznik’e kazandırılması için emek sarf eden Güreş Federasyonu Başkanımız Musa Aydın’a ve Belediye Başkanımız Osman Sargın’a teşekkür ediyorum. Son yıllarda dünyada güreş müsabakalarında göğsümüzü kabartan, ülkemizi başarıdan başarıya koşturan Güreş Federasyonu Başkanımıza emekleri için teşekkür ve tebrik ediyorum. İznik son yıllarda birçok uluslar arası organizasyona ev sahipliği başladı. Bunlar çok kolay olmuyor arkadaşlar. Ulaşılamayan, kıyıda köşede kalmış, alt yapısı, doğal gazı, kanalizasyonu olmayan, sadece tarih sahnelerinden hatırlanan bir yerde böyle bir organizasyonun yapılması imkânsız arkadaşlar. Fakat İznik bugün alt yapısı tamamen tamamlanmış, üst yapılarıyla örnek yatırımlar kazanan bir İznik var. Bu yüzden İznik uluslar arası müsabakaları gerçekleştiriyor, hiçbir sorunu kalmadığı için birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor. Ben bu organizasyonun İznik’e kazandırılması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda İznik Belediye Başkanı Osman Sargın toplantıya katılanlara şampiyonada verilecek olan Çini Madalyaları takdim etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.