Paranın Patronu İznik’teydi

0

Hisarcıklıoğlu “Ödüllü İşletmelerin Kollanması Gerekiyor”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ev sahipliğinde Bursa’ya gelen Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nda vergi sıralamasında dereceye giren işletmelere, İznik TSO bünyesindeki genç girişimler kuruluna ve ekonomiye değer katanlar ödül töreni’ne katıldı.

Hisarcıklıoğlu “ İşletmelerin korunup kollanması gerekiyor”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk’un da katıldığı törende konuşan Hisarcıklıoğlu, “ FİFA bir kural çıkarttı bütün hakemlere talimat verdi futbolu güzelleştiren zenginleştiren ve futbol ekonomisini büyüten takımlardaki yıldız oyuncuları koruyup kollayacaksın bunlara yapılan faullere çok sert tepki göstereceksin kart göstereceksin, bunları kaybedersek tribünler bom boş kalır futbol endüstrisi biter. Ben de diyorum ki şimdi, bu FİFA’nın hakemlere bu çağrısından sonra bütün yetkililerin tamamına Türkiye’nin zenginleşmesine, Türkiye’nin istihdamına, güzelleşmesine katkı sağlayan ödül alan ve almaya hak edecek işletmeleri koruyup kollaması gerekiyor. Bunların heveslerinin kırılmaması lazım onlarda aynı şevkle aynı hırsla hem vergilerini ödesinler hem istihdam sağlasınlar hem de yatırım yapsınlar” dedi.

Yeşil Türbe Restorasyonun’da İznik’te yapılan çini kalitesini yakalayamadık

Sevgili İznikliler Allah sizlere öyle bir yer vermiş ki bir altın madeninin üzerinde oturuyorsunuz hepimize düşen görev de bu altın madenini ortaya çıkarıp bunu paraya çevirebilmektir diyen Hisarcıklıoğlu “ İznik bugün ekonomisi tarıma dayalı iken biranda turizme dayalı olarak müthiş patlama yapabilecek bir potansiyeli var. İnşallah bu altyapı çalışmaları bittikten sonra tarihi ile kültürü ile ve Türkiye’de sanayileşmenin öncüsü olan İznik çinisi ile bir patlama yaşayacaktır. Burada sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum bunu üzülerek paylaşacağım. Bursa’daki Yeşil Türbenin restorasyonunu biz yapalım dedik. Yeşil türbenin çinileri nereden geldi İznik’ten geldi. O zaman burada yapılan çini işçiliğinin toprağı öyle bir şey ki yapılamıyor, şimdi yaptırdıklarımızı Özbekistan ve Kırgısiztan’dan yaptırdık hiç biri Yeşil Türbenin yapıldığı tarihteki çininin kalitesini yakalayamadı bu aslında müthiş bir şey biz aynı standartları aynı kaliteyi tekrardan dünyaya sunmamız lazım İznik’te. Üzülerek söylüyorum hala Osmanlı zamanındaki çini kalitesini yakalayamadık. Allah bize müthiş bir coğrafya vermiş insanlarımıza beceri vermiş aslında Evliya Çelebi sizleri o kadar güzel tarif ediyor ki benim sizler hakkında söyleyecek hiçbir sözüm olmaz. Evliya Çelebi’nin İznikliler için yaptığı bu tespitlerin aynısı geçerli. Bu kapsamda bizim İznik’e ve tarihe karşı bir borcumuz var, Osmanlıya karşı bir borcumuz var, bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma ne görev düşüyor ise her türlü katkıyı yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

İznik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dede törende yaptığı konuşmada İznik’in ekonomik ve turizm verileri ile odanın gerçekleştirdiği ve yeni projelere ilişkin bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ile Burkay, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve İznik belediye Başkanı Osman Sargın ile birlikte genç girişimcilere ve firmalara ödüllerini takdim etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.