Paralel Soruşturma İznik’e Sıçradı

0

Bursa’da paralel yapıya yakınlığıyla bilinen 47 okul ve dershane ile 15 akaryakıt istasyonunda imar, vergi ve sağlık konusunda yapılan denetimlerde bir çok usulsüzlük tespit edildi.

Bursa ‘da Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Vergi İdaresi Başkanlığı’nın ortaklaşa yaptığı denetimler sona erdi. Bursa polisi, dershane ve özel okulları kendi menfaatleri doğrultusunda maddi kazanç ile çıkarlar elde etmek için kullanma, kanunlar içerisinde işletilmediği iddiası üzerine çalışma başlatmıştı. 21’i il merkezi olmak üzere 47 adet özel okul ile dershaneler teftişe alındı. Ayrıca ekipler 15 akaryakıt istasyonunu da takibe aldı. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, 3 Ağustos Pazartesi günü gerekli makamlardan izinleri aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’> Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından mevzuatlara aykırı olduğu tespit edilen hususlara yönelik denetimler 27 Ağustos Perşembe günü tamamlandı. Yapılan denetimlerde çok sayıda eksiklik olduğu tespit edildi.

İznik’de sıçrayan soruşturma kapsamındaki yapılan denetimlerde özel bir dershanede imar denetimlerinde arsanın amacına uygun olarak kullanılmadığı ve izninin otel veya restoran olarak alındığı vurgulanarak mevzuata aykırı olduğu tespit edildi. Tüm hususlarla alakalı kurum ile kuruluşların gerekli adli ve idari işlem konusunda çalışmalara başlandı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.