Müşküle Camii İbadete Açıldı…

0

Yaklaşık iki yıl önce İznik İlçesi’ne bağlı Müşküle Mahallesi’ne çok amaçlı bir salon kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de mahalledeki tarihi camiyi özgün mimarisine uygun olarak yeniden inşa edip ibadete açtı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merkezde olduğu gibi ilçelerde ve kırsal mahallelerde de yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, alt ve üst yapı yatırımlarının yanında halkın kültürel ve sosyal tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken merkeze yeni bağlanan ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Müşküle Mahallesi’ne bir eser daha kazandırdı. Yaklaşık iki yıl önce mahallelinin yoğun talepleri üzerine bölgeye çok amaçlı bir salon kazandıran Büyükşehir Belediyesi, mahalle girişinde bulunan ve özgün kimliğinden uzaklaşan tarihi camiyi de ayağa kaldırıldı. Eski caminin yerine yeniden özgün mimarisine uygun olarak yapılan caminin en alt katında Kuran kursu, imam odası, bayan abdesthane ve tuvaletler ve çok amaçlı salon bulunuyor. Zemin katta ana mekan olan namaz kılma alanı ve son cemaat yeri, asma katında ise kadınlar mahfili yer alıyor. Çalışmalar kapsamında camii dışında da çevre düzenlemesi yapıldı. Mevcutta yer alan anıt ağacın etrafı yeniden düzenlenirken, ahşap şadırvan yapıldı ve cami çevresi tretuvarla çevrildi. Üç kubbesi bulunan cami, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve mahallelinin katıldığı törenle ibadete açıldı.

Müşküleli’nin ilk talebiydi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her Cuma günü güzel açılışlar ve etkinlikler yapmaya gayret ettiklerini bugün de İznik’te Müşküle’deki camiyi ibadete açtıklarını söyledi. Müşküle’ye ilk geldikleri zaman istenen ilk hizmetin cami olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Cami harabe halindeydi. Hemen programa aldık. Projesini tamamladık, imalata başladık ve kısa süre içinde tamamladık, bugün açıyoruz. Yaklaşık 800 bin TL’ye mal olan güzel bir eser oldu. Ahşap şadırvanı, müştemilatı ve çevre düzenlemesiyle Müşküle’ye değer kattı. Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

Amaç bölgenin eksiğini gidermek

Kırsal kesimde yaşam kalitesi ile çiftçi gelirlerinin artması ve göçün önlenmesi için her alanda yoğun çalışma yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Artık bir fuar için Almanya’ya gittiğimizde sabahın 5’inde Almanya haline gidiyoruz. Zeytini nasıl pazarlarız, hangi cins ürün yetiştirmemiz lazım. Büyükşehir’in gelmesiyle birlikte ekiplerimiz bunlar için çalışıyor. İşte Müşküle sulama tesisine destek veriyoruz. Düğün salonu, hizmet binası, cami dendi. Onları yaptık. Şimdi sulama göleti isteniyor. Onu da en kısa sürede yapacağız. Amaç, bölgenin eksiğini gidermek… Müşküle’nin, İznik’in önceliği neyse bizim önceliğimiz de o. Bu dönem bereketli bir hizmet dönemi” diye konuştu.

Muazzam eserler kısa sürede yapılıyor

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da bütünşehir uygulamasıyla artık illerin, ilçelerin ve mahallelerin de güçlendiğini vurguladı. Her mahalleye hizmetlerin süratle geldiğini ifade eden Sargın, “Türkiye’de 10-15 yıl evvel böyle eserler devlet eliyle yapılınca büyük sansasyon olurdu, büyük reklamlar yapılırdı. Allah’a şükürler olsun artık devlet daha büyük işleri gerçekleştiriyor. Yerel yönetimler güçlendikçe de bu tür hizmetler, böyle muazzam eserler en kısa sürede hizmete sunuluyor” dedi.

Müşküle Muhtarı Şemsettin Talan ise cami inşaatına yönelik çalışmaların bütünüyle Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatarak, destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ibadete açılan Müşküle Camii’nde ilk Cuma namazı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın da katılımıyla kılındı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.