Lahit Ne Zaman Kırıldı

0

Hisardere Yolu üzerinde bulunan ve halen çıkarılma çalışması devam eden Kral veya kraliçeye ait olduğu tahmin edilen nadide lahit basından ve halktan öcü gibi saklanıyor. Yetkililer çalışmaların üçüncü gününde kazı alanını dev bir perde ile kapladı. Görmek isteyen vatandaşlara ise kötü muamele yapılıyor.

Hisardere yolu üzerinde bir tarlada bulunan lahit’in çıkarılma çalışması halen devam ediyor. Kral veya kraliçeye ait olduğu iddia edilen Lahitin şu ana kadar emsalleri içerisinde bulunan en değerli mezar olduğu iddia edildi.

Kazının ilk günü çekilen fotoğraflar ile dün çekilen fotoğraflar arasında ise büyük bir çelişki ortaya çıktı. İlk gün çekilen fotoğraflarda lahit kapağının üzerinde herhangi bir kırık göze çarpmazken yetkililerden alınan bilgilerde de böyle bir kırıktan bahsedilmemişti .

Kazı alanında yapılan çalışmalar ise Arkeolaglar marifeti ile jandarma tarafından alınan tedbirler ile hiç kimseye gösterilmiyor ve bilgi verilmiyor. Özellikle basına karşı büyük bir ambargo uygulanırken lahite bakılmasının bile yasak olduğu belirtiliyor. Savcılığa ihbarda bulunan mal sahibi dahi lahitin yanına yaklaştırılmıyor.

Şimdi, yapılan bu uygulamalarda insanın aklına türlü türlü senaryolar gelmiyor değil.

Yapılan bu kazı yasal bir kazı olmasına rağmen niçin gizleniyor ?

Arkeologlar basına karşı niçin bu kadar agresif, tepkili ve neyi gizlemeye çalışıyorlar ?

Neden bir açıklama yapılmıyor ?

Eser gün yüzüne çıkınca neden etrafı tamamen kapatıldı ?

Birinci gün lahit kapağında görülmeyen kırık ikinci gün nasıl ortaya çıktı ?

İddia edildiği gibi Lahitin içerisinde değerli eşya var mı ?

Bu gün yapılan uygulama ile kazı alanının etrafı tamamen kapatılırken Ankara’dan geldiği öğrenilen bir yetkili ise basın mensupları ile tartıştı. Çalışma alanında bulunan bazı vatandaşlar ise resmi olarak yapılan kazı çalışmalarının halktan neden gizlendiğini merak ettiklerini ve yetkililerin bu duruma acilen el koyması gerektiğini ifade ettiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.