KIRAATHANE SOHBETLERİN ALTINCISI ELBEYLİ’DE YAPILDI

0

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği proje her Cuma Akşamı başka bir dernek lokalinde gerçekleştiriliyordu. Proje kapsamında sohbetler taşra mahallelerinde de sürdürülmeye başlandı. Boş zamanlarında vatandaşların okumaya özendirilmesi ve eğitim seviyelerin yükselmesi için gerçekleştiriliyor. Ayrıca proje kapsamında İznik halkı ve vatandaşlara Kaymakam, Başkan ve Kamu Kurum Müdürleri karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aktarıyor.

“Okuyan Şehir Ulema Yuvası İznik” Projesi kapsamında gerçekleşen toplantıya İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Refiki Kaymakam adayı Ömer Faruk Duman, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Elbeyli Eski Belediye Başkanı Şakir Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı, Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, İlçe Sağlık Grup Başkanı Derya Deniz, İlçe Tarım Müdürü Levent Kurtaraner, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Ablak, İlçe Müftü Vekili İsmail Selvitopu, Elbeyli Mahalle Muhtarı Hasan Ünal ve Elbeyli Mahalle sakinleri katıldı.

İlk toplantıya Kafkas Batum Derneği ile başlayan heyet, İkinci toplantıyı İznik Bal-Göç Şubesinde, Üçüncü’yü ise İznik Karadenizliler Derneğinde ardından ise İznik Romanlar derneğinde gerçekleştirdiler. Kıraathane sohbetleri Göllüce Mahallesinden sonra bu hafta Elbeyli Mahallesinde yapıldı.

Kamu Kurum Müdürleri mahalle sakinlerine ve çiftçilere bilgilendirme de bulunurken, Sağlık alanında ve sosyal faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada ” Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Biz bundan takriben iki ay önce bir program yaptık. Kaymakam bey ile beraber bütün mahallelerimizi tek tek dolaşarak onların dertlerine ortak olalım, birlikte dertleşelim ve bu programı aşarı yukarı iki aydan beri uyguluyoruz. Bu akşamda sıra Elbeyli mahallemize geldik. Biz mahallelerimize giderken icra makamları burada oluyor, Asayiş makamları burada oluyor, Sağlıkla ilgili birim müdürleri burada oluyor, Fetva makamları burada oluyor, ilçe Tarım müdürümüz burada biz hem köylerimizin sorunlarını sohbet şeklinde tartışalım, konuşalım hem de her kahvede bir kütüphane kuralım diye bir yola çıktık. Kütüphaneyi kuramam diyen için kahvelerin kütüphanesini İznik Belediyesi olarak bizler yapıyoruz. Kütüphane kitaplarını sizler tedarik etmek şartı ile bizler kütüphanemizi kuruyoruz. Yani amaç buradaki hem kültürel değerleri artırmak hem bir zamanlar ulaşılması güç olan Kaymakamlık makamı ile halkın huzurunda, halk ile iç içe bir ortam kurmak. Allah’a şükürler olsun ben Kaymakam bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü bizden birisi , içimizden birisi oldu. Halk gibi yaşayan, halkın içerisinde olan bir kardeşimiz Allah ondan razı olsun.Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum “dedi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan İse ” Değerli hemşehrilerim, değerli büyüklerim öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Bizlere burada göstermiş olduğunuz, misafir perverlikten dolayı, ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Az önce belediye başkanımızın da bahsetmiş olduğu üzere aslında öze söze sohbete geldik. Selamlaşmaya konuşmaya geldik. Elbette ki hayatın içerisinde sorunlar var ve her sohbette bu sorunlarda dile gelecek. Kafamızda biten bir takım sorunlar olabilir onları bizlerle paylaşabilirsiniz. Bunun öncesinde de burada Elbeyli’de ve İznik’imizin bütün mahallelerinde özelikle bu şekilde ki vatandaşlarımızın toplu halde bulunduğu kahvehanelerin insanlarımız bir araya geliyorlar. Elbette ki gün içerisinde, hafta içerisinde, yıl içerisinde yaşamış oldukları sorunları birbirleri ile paylaşıyorlar. Belki daha küçük ölçekli muhabbetler ediyorlar. Ama biz istiyoruz ki buranın elbette oyunlarında oynandığı birebir dinlenme eğlenme mekanları aynı zamanda sohbetlerinde yapıldığı yerler olsun. Ekip faaliyetlerin zaman zaman yapıldığı mekanlar haline gelsin. Haftanın her günü olmasa bile en az bir günü işte biraz sonra bahsedeceğimiz ve kısmen belediye başkanımızın da bahsetmiş olduğu okuma faaliyetleri yapılsın. Buralara kahvehane diyoruz, ama eskiden kıraathane derlerdi. Kıraat yani okumadan gelir biliyorsunuz. Buralarda hep birlikte fikirler, projeler üretmek geliştirmek durumundayız. Ama emin olun sadece kamuyu temsil eden kişiler, kamuyu temsil eden kurumlar olarak değil bir yerleşim biriminde A’dan Z’ye herkesin burayla ilgili büyük veya küçük katılımı olmalı. Bizler yaşadığımız çevre de yaşadığımız yerleşim biriminlerin daha iyi noktalara gelmesi adına muhakkak ki kafa yormak zorundayız. Şuan da Elbeyli’deyiz. Biz Elbeyli’de tabiî ki tarımsal faaliyetler ön planda biz bu tarımsal faaliyetleri en güzel nasıl yapabiliriz. Sıkıntılarına zorluklarına rağmen varsa bu zorlukları nasıl üstesinden gelebiliriz gibi konulara sizlerde kafa yorarsanız her geçen gün bir basamak daha ilerleyebiliriz” dedi.

İlçe Müftüsü Vekili İsmail Selvitopu ise İnsanoğlu fıtratı gereği hep istemektedir. Ama şu üç günlük dünya ne birbirimizin kalbini kırmak hiçte hoş değildir. Bunun için İlim, Bilgi ve Dostluk, Kardeşlik, Birlik ve Beraberlik çok önemlidir. Bu çerçevede hayatımızı idame ettirmeliyiz dedikten sonra dua ve niyaz ile hasbıhali tamamladı. İznik Kaymakamlığının himayesinde başlatılan ve İznik Belediye Başkanlığı işbirliği ile yürütülen “Okuyan Şehir Ulema Yuvası İznik” projesi kapsamında Elbeyli Mahalle Muhtarı Hasan Ünal’a kitaplar hediye edildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.