Kanuni’nin Mektubunu Hediye Etti.

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis üyeleri birlikte Kardeş Şehir Pithiviers’e çıkarma yaptı. Başkan Sargın ve Belediye Meclis Üyelerini Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ve meclis üyeleri karşıladı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Dördüncü Kardeş Şehir olarak Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediyesi ile 3 Kasım 2015 tarihinde kardeşlik protokolünü İznik Belediye Başkanlığı Makamında imzalamıştı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis üyeleri Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland’ın davetlisi olarak 13-17 Ocak 2016 tarihlerinde iadeyi ziyarette bulundu.

BAŞKAN SARGIN, NOLLAND’A KANUNİ’NİN MEKTUBUNU HEDİYE ETTİ

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis üyeleri yaptıkları ziyarette Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransuva’ya yazdığı Meşhur Mektup tablosunu Philippe Nolland’a hediye etti.

Başkan Sargın’ın hediye ettiği tablo’da Kanuni Sultan Süleyman Han’ın ülkesi istila edilen kendisi de tutuklu bulunan Fransa Kralı Fransuva’ya, kurtulması için yardıma hazır olduğunu ifade eden mektubunda “Yüce ve kudretli Allah’ın yardımı, son Peygamber Hazret-i Muhammed’in mucizelerinin bereketi ve Dört Halifeler’in kutsal ruhlarının desteği ile, Ben ki sultanların sultanı, hakanların başı, krallara taç giydiren, Allah’ın yeryüzündeki gölgesi ve atalarımın fethettiği Akdeniz’in, Karadeniz’in, Rumeli’nin, Anadolu’nun, Karaman’ın, Rum Vilayeti’nin Zülkadriye’nin, Diyarbekir’in, Kürdistan’ın, Azerbaycan’ın, Acem’in, Şam’ın, Haleb’in, Mısır’ın, Mekke’nin, Medine’nin, Kudüs’ün, Arap ülkelerinin ve Yemen’in ve de ateş saçan mızrağımın ve zafer getiren kılıcımın gücüyle sahip olduğum nice ülkelerin sultanı ve padişahı olan Sultan Süleyman Han’ım. Sen ki Fransa ülkesinin kralı olan Françesko’sun. Kralların sığınağı olan kapıma mektup göndererek ülkenizin işgale uğradığını ve esir edilerek hapse atıldığınızı bildirmişsiniz. Bu durumdan kurtulmak için benden yardım istiyorsunuz. Gönlünüzü ferah tutun ve sakın üzülmeyin. Unutmayın ki esaret, hükümdarlar için hiç de tuhaf bir şey değildir. Bilesiniz ki, atalarımın yaptığı gibi, daima kılıcımla gezen ben de, sefere çıkmaktan ve fetihler yapmaktan çekinmem. Her an savaşmaya hazırım. Sadece Allah’ın dediği olur. Ne yapacağımı elçinizden öğreneceksiniz” diyordu. (1526, İstanbul).

Başkan Sargın ve heyet İznik Çinisinin yanı sıra İznik tanıtım amaçlı kitap, broşür, tanıtım CD’leri hediye etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.