İznik’te Milyonda Bir İhtimal Gerçekleşti

0

Üniversitede astronomi eğitimi alan ve 12 yıl sözleşmeli subay olarak görev yaptıktan sonra ordudan ayrılarak Bursa’nın İznik ilçesinde hayvancılık ile uğraşan Berkay Yağcı’nın mandalarından biri bugün sabah saatlerinde beyaz renkli bir dişi manda dünyaya getirdi.

Manda Beyaz Renkli Doğdu…

Sabah çiftliğe geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüğünü belirten Yağcı “ geçtiğimiz günde bir manda doğum yapmıştı fakat yavru sert zemine düşünce ayağı kırıldı ve yaşatamadık. Dün ise güney asya kökenli mandanın memeleri iyice şisti her an doğumu bekliyorduk onu özel bir yere aldık. Sabah geldiğimizde ise bizi büyük bir sürpriz bekliyordu. Gebe manda beyaz renkli dişi bir manda dünyaya getirmişti. Dünya’da nadir görülen bu yavrulardan Türkiye’de Tokat, Erzurum ve Balıkesir’de üç tane doğduğunu biliyoruz. Yavru mandanın gerekli kontrollerini yapmak için veteriner hekimleri çiftliğimize çağırdık yavruyu yaşatmak için gerekli kontrolleri yapacaklar, yavrunun Beyaz olarak dünyaya geldiğini duyan vatandaşlar mandayı görmek için çiftliğe geliyorlar fakat yavru çok zayıf ve güçsüz kritik dönemi atlattıktan sonra mandayı görmek isteyenler çiftliğimize gelebilirler” dedi.

Adını Demba Ba Koydular…

Çiftliğin sahibi Berkay Yağcı, çok mutlu olduğunu ifade ederken yavru mandaya Demba ba ismini verdiklerini belirtti. Yağcı “küçük manda annesi ile yan yana geldiğinde Beşiktaş’ın renkleri olan siyah beyaz renk oluşturuyor. Bir Fenerbahçe taraftarı olmama rağmen Çarşı Grubuna olan hayranlığımdan dolayı minik mandamıza Demba Ba ismini koyduk inşallah bu küçük yavru çiftliğimiz için hayırlı olur.” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.