İznik’te Gün Batımı Şenliği

0

Bursa Valiliği Gün Batımı proje danışmanı İsmail Şahinbaş’ın organizasyonunda gerçekleşen programa Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Bilecik Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Mehmet Akkuş, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Doğa ve fotoğraf tutkunları katıldı.

Programın açılış konuşmasını Gün Batımı proje danışmanı İsmail Şahinbaş yaparken, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Mehmet Akkuş ise Kültür ve Doğa Turizm’in katkısını her geçen gün arttığını belirtti.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise konuşmasında “Bitinya’nın Altın Şehri, Roma ve Bizansın Sanat Şehri, Anadolu Selçuklu Devleti’nin ilk başkenti, Osmanlı’nın Alimler Şehri, dünün Nikea’sına bugünün İznik’ine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Sevgili dostlar İznik şuan 4500 yıllık geçmişi okunabilen ve her medeniyetin izlerini taşıyan bir ilçemiz. Her yürüyüş adımıyla İznik’te her 5 dakikada bir ya karşınıza Bitinya çıkacak, ya Roma çıkacak, ya Bizans ya Selçuklu ya da Osmanlı çıkacak. Ve bu eserlerin hepsi de günümüze sağlam bir şekilde ulaşmış bulunmakta. İşte böylesine anlamlı bir kentte bugün Günbatımı adı altında bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Herkes burada güneşin battığından söz eder. Ama güneş yılın 365 günü İznik’te batmaz. Güneş yılın 365 günü İznik’te sevgilisine kavuşur. Güneş İznik’te yaradanına kavuşur. Yaradanına kavuşurken de İznik’e bereket saçan gölün üzerinde güzel kıpkızıl bir resim oluşturur ve göle girdiği anda arınır paklanır İznik Gölü’nün enerjisini de yüklenerek ertesi güne daha canlı daha ışıklı bir şekilde yine İznik’in üzerinde doğar. Cenab-ı Hak bizlere böylesine güzel bir yurt nasip etmiş. İşte böylesine güzel ve anlamlı bir yurtta tüm insanlığın bu yurdu paylaşması ve onlarla birlikte bu güzelliği yaşamamız için ben aramızda olan TÜRSAB başkanı ve Turizm acentalarına sesleniyorum gelin acenta firmalarınızın içerisine İznik’i de koyun. Bu güzellikleri tüm insanlığın yaşamasını sağlayın” dedi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan konuşmasında “Geçmişin Altın Şehri olan İznik inşallah bugünün ve geleceğin de Altın Şehri olacak. Belki bugün güneş naz yapıyor, yüzünü göstermiyor ama bundan sonra İznik’e gelen herkesin gün batımının en güzel halini görmesi mümkün. Bugün bu şenliğin resmi olarak başlangıcı. Sonrasında çok daha güzel etkinliklere vesile olacaktır. İlçemiz tarihiyle coğrafyasıyla gezilmeye, görülmeye değer bir ilçe. Bizler herkesi ilçemize davet ediyoruz. Etkinlikte emeği olan başta Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Kadiroğlu konuşmasında “Kıymetli misafirler Sevgili İznikliler, Sayın Valimizin gayret ve girişimleri ile buradaki organizasyonu gerçekleştirmiş olduk. İnşallah İznik’in Türkiye ve Dünya çapında tanıtılmasına vesile olması için geleneksel hale gelir. Bu duygu ve düşünceler ile emeği geçem herkese teşekkür ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Gün Batımı şenliği kapsamında İznik’te buluşan doğa ve fotoğraf severler Devlet Su İşlerinde yenen akşam yemeğinin ardından Gün Batımı Filmi’ni ve İznik Amatör Fotoğrafçıların çektiği resimleri slayt eşliğinde izlediler. Pazar günü Günbatımı Sırtı Parkuru’nun başlangıç noktası olan Tarihi İznik İhsaniye Mahallesinde buluşan fotoğraf ve doğa severler Dereköy mahallesine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.