İznik’te Gaziler Günü Törenle Kutlandı

0

Gaziler günü programı saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Program’da İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu Atatürk Anıtına çelenkleri sundu. Sunumun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Gaziler ve gazi yakınları ile birlikte vatandaşlar katıldı.

19 Eylül Muharip Gazileri anma programında İznik Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu Gaziler Günü’yle ilgili konuşma yaptı. Gaziler Dernek Başkanı Eroğlu konuşmasında ” 19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Gaziler Gününü Kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz.

Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan, Millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, Emniyet teşkilatımızın ve asli milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Bu darbe girişimini en ağır şekilde lanetliyoruz.

19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında, Emperyalist devletler Anadolu’yu dört bir yanından işgal ederek, bin yıllık Türk varlığını sona erdirmek istemişlerdir. Bu vatanın evlatları, Çanakkale’de Kafkaslarda, Filistin ve Gazze’de Irak’ta ve diğer tüm cephelerde kahramanca çarpışarak, düşmana bu fırsatı hiçbir zaman vermemişlerdir.

Değerli konuklar; Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Canlarını vatanına ve milletine adayan şehit ve gaziler her zaman hatırlanmalı ve onlara gereken değer verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine ilgisizlik, tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve Gazisi olmayan Türk ailesi yoktur. Bu nedenle şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. İznik Muharip Gaziler Derneği adına, ebedi Başkomutanımız M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygı ile anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerken, bugün başlamakta olan 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının tüm milli eğitim camiasına ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını şahsım ve arkadaşlarım adına temenni ediyorum” dedi.

Kıbrıs Gazisi Ali Baraç okuduğu şiirle törendekilere hüzünlü anlar yaşattı. Programdan sonra protokol üyeleri İznik Muharip Gaziler Derneği lokalini ziyaret etti. Burada verilen mini kokteyl’in ardından program sona erdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.