İznikli Musa Aydın, Türkiye Güreş Fedarasyonu Başkanlığına seçildi.

0

Güreş Federasyonu Yağlı Güreşler Sorumlusu Orhan Yavaş, İznikspor Güreş Antrenörü Hüseyin Coşkun, Beyler Mahallesi Muhtarı Altuğ Bayram ve Halil Küçüker’de Ankara’ya giderek Musa Aydın’a destek vermek adına kongrede görev aldılar.

Kongrede geçerli 251 oydan 161’ini alan Musa Aydın, federasyonun yeni başkanı oldu. Şeref Eroğlu ise 90 oyda kaldı.

Çiçeği burnunda başkan olağanüstü kongre sonrasında yaptığı konuşmada genel kurulun Türk güreşine hayırlı olmasını dileyerek, şölen havasında geçen kongre nedeniyle delegelere teşekkür etti.

2004-2007 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanlık görevini yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı görevini yürüten yeni federasyon başkanı Musa Aydın, ” seçim bitti bundan sonra birlik zamanıdır. 2016 Rio Olimpiyatları’na bir buçuk yıllık bir süre kaldı Hem ülkemizin hem de Spor Bakanımızın en fazla madalya beklediği branş ata sporumuz güreştir. Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya’nın başkanlığı döneminde geldiğimiz nokta çok iyi durumda ve bu çizgiyi devam ettirmek istiyoruz. Şampiyonlarımızla ve camiamızla birlikte gücümüzü birleştirerek inşallah Rio’nun zirvesine ay-yıldızlı bayrağımızı dikeceğiz” diye konuştu.

Musa Aydın başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Y.Ziya Coşar, Zeki Gül, Serdar Cinkılıç, Ünsal Kıraç, Selahattin Uyan, Enis Erdem, A.İhsan Kabakçı, Mustafa Fidan, Latif Çakmak, Hasan Eroğlu, Erdin Özer, Yalçın Şanlı, Oktay Aktaş ve Hüseyin Kaya

Disiplin Kurulu Asil:

Hasan Odabaşı, Yasin Kalem, Süreyya Yoğurtcu, Murat Bayramoğlu ve Numan Ergin


Leave A Reply

Your email address will not be published.