İznik Terörü Lanetledi…

0

Bu akşam Dörtyol’da toplanan binlerce vatandaş son günlerde artan terör olaylarını düzenledikleri yürüyüş ile lanetlediler.

İznik’te ki derneklerin bir araya gelerek düzenledikleri yürüyüşe, Ak Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Dörtyol Mevkiinde toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk Bayraklarıyla “Ne Mutlu Türk’üm Diyene”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, sloganları atarak Kılıçaslan Caddesinden Göl Sahil yoluna oradanda Atatürk Caddesine çıkarak tekrar Dörtyol mevkiine geldiler.

Grup tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında

Son aylarda tekrar artış gösteren terör ve pkk saldırılarını lanetlemek için toplanmış bulunmaktayız.Ülkemiz Güneydoğu bölgesinde , Suriye ve Irak sınırında ve daha pek çok il ve ilçemizde Türk askerine Türk Polisine yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Başta pkk olmak üzere cinayetler işleyen suç örgütlerinin biran önce bertaraf edilmesi Askerimize ve Polisimize yapılan saldırıların önlenmesi ve bu vahşi cinayetleri işleyen yada bunlara destek olan kişi , kurum , kuruluş , siyasi parti ne olursa olsun bunlar hakkında yasal işlerin sürdürülerek cezalandırılmalarını acilen istiyoruz.

Yüce Türk Milletini ve güzel vatanımızı bölmek isteyenlere hiçbir şekilde taviz verilmemesini bunun içinde yasal düzenlemelerin biran önce seçim de olsa TBMM toplanarak gerekli tedbir ve düzenlemelerin yapılmasını hükümet kurulamamış olsa dahi kanunların hükümete verdiği yetki ve görevlerin eksiksiz bir şekilde yapılmasını istiyoruz.

Değerli Arkadaşlarımız;

Ülkemizin huzurun sağlanması ve can güvenliği ile yaşama hakkının herkes için güvence altına alınmasının bu yönde de başta güvenlik güçlerimizin görev ve yetkilerinin düzenlenmesinde varsa engellerin yada yasal düzenlemelerin gözden geçirilerek koruyucu tedbirlerin sağlanacağını umuyor ve bekliyoruz.

Kimliği ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına , laikliğine , ulusal bütünlüğüne sahip çıkan bizdendir.Bizler İznik Ti Sivil Toplum Kuruluşları ve halkı olarak bu basın açıklamasına katılanlar , yurdumuzda huzur barış ve kardeşlik istiyoruz. Ülkemiz semalarında sadece Türk Bayrağının dalgalanmasını istiyoruz.

Art niyetli ve bölücü , yıkıcı ,kardeş kanı döken zihinleri iç veya dış güçler tarafından beyni yıkanmış terör örgütlerini bir kez daha lanetliyoruz.

Bu zor günlerin geçmesi dileğiyle , katılan İznik sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mensuplarına , değerli İznik halkına saygı ve selamlarımızı sunuyoruz. denildi.

Kalabalık gurup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.