İznik Gölüne 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

0

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızca göl, gölet ve baraj göllerinde zaman zaman veya periyodik olarak balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar ile sucul ortamların balık stoklarının zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır. Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Ülkemizde göl verimliliğinin arttırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında yavru sazan balığı kullanılmaktadır.

Kiralanmayan göl, gölet ve baraj göllerinde belirlenen program çerçevesinde balıklandırma çalışmaları her yıl Bakanlığımız tarafından yapılmaktadır. Avlak sahası ve projeli olarak kiralanan içsularda balıklandırma faaliyetlerinin, kiralayan şahıs veya tüzel kişilikler tarafından gerçekleştirilmesi istenmektedir. İznik Gölü, 4 avlak sahasına ayrılarak, Orhangazi, Narlıca, Çakırca ve Göllüce Su Ürünleri Kooperatiflerine kiralanmıştır. Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifinin öncülüğünde, İznik Gölü Su Ürünleri Kooperatiflerinin İl Müdürlüğümüze balıklandırma yapılması için yavru balık talebi olmuş, İl Müdürlüğümüz tarafından hemen Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü ile irtibat geçilmiş, kısa süre içinde istenen yavru balıklar temin edilmiştir. Nakil aracının İznik Gölüne ulaşmasıyla birlikte 100.000 adet yavru sazan balığı göl doğal ortamına salınmıştır. Sazan balıklarının türü pullu sazan olup İznik Gölü’nün doğal sazan balığı türüdür.” dedi.

İl Müdürü Ömer Çelik açıklamasının sonunda; “Bitkisel ve Hayvansal Üretim konularında olduğu gibi Ülkemizin büyük göllerinden 308 km²’lik alana sahip İznik Gölü, 156 km²’lik alana sahip Uluabat Gölü ve ayrıca kiraya verilmiş veya projelendirilmiş baraj ve göletler ile çok değerli sulak alanlara sahip İlimizin Su Ürünleri potansiyelinin arttırılması için çalışmalarımız, kooperatiflerimize olan desteğimiz artarak devam edecektir. İznik ve Orhangazi’li balıkçılarımıza hayırlı olmasını diler, bol ve bereketli av sezonu geçirmelerini temenni ederim dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.