İznik Çinisi Berlin Fuarında

0

Başkan Sargın, ITB Berlin Fuarı’nda İznik Çinisini Tanıttı

Dünyanın en saygın ve en etkili turizm organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen ve 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında sektörün profesyonellerini buluşturan ITB Berlin Uluslararası Turizm fuarındaki İznik standı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

ITB Berlin Uluslararası Turizm fuarı’na Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Mustafa Kemal Paşa Belediyesi Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Burfaş Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Müdürü Zeki Beyhan, İznik Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve Hacivat ile Karagöz katıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da ” Tarih’te 13 ile 17. Yüzyıllar arasında Dünyaya Nam salmış İznik Çinisini tanıtmak için gerek yurtiçi gerekse yurtdışı tanıtım fuar’larında yer alıyoruz. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve İznik Çinisini Turizm’e kazandırmak ve insanlığın hizmetine sunmak için çalışıyoruz. ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarında “Şehrin 5 Hali” temasıyla tanıtılan Bursa ve İznik dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu vesile ile İznik’e verdikleri değerden dolayı Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hacivat ve Karagöz’ün sergilediği oyun ile fuarda dikkatleri üzerine çeken Bursa, stantta ebru ve kabartma alanlarında gerçekleştirilen canlı atölye çalışmaların yanı sıra İznik Çinisi ile de büyük beğeni topluyor. 190 ülkenin toplamda 10 bin stant ile temsil edildiği ITB Berlin Turizm Fuarı 13 Mart akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.