İznik’te 300 Polisle Uyuşturucu ve Asayiş Uygulaması

0

İznik Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği uygulamaya Motorize Narkotik Ekipleri, Asayiş, Özel Harekat, TEM ve çevik kuvvet ekipleri katıldı.

Görevli 300’e yakın polis ilk olarak Yeni Belediye Binası arkasında bulunan ve daha önceden belirlenen noktalara operasyon düzenledi. Akşam saatlerinde ise ilçe merkezinde ”yol uygulaması” gerçekleştirdi.

Uygulamada, bazı işletmelerde kimlik kontrolü yapılırken üst ve mekan aramaları ile araçlar da kontrollerden geçirildi.

Saat 15.00’da başlayarak gece saat:24.00’e kadar süren uygulamada İznik’in tüm giriş ve çıkışları tutularak durdurulan araç ve sürücüleri arandı. Daha önceden belirlenen 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İlçe merkezinde bulunan 13 mekana ise kontrol edildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 16 kartuş, 1 adet ruhsatsız tabanca, 6 fişek, 2 adet kuru sıkı tabanca, 15 fişek, 1 adet tarihi eser, 50 adet çeşitli dönemlere ait sikke, 2 adet uyuşturucu madde, 4 gr esrar, 8 gram selvi, uyuşturucudan elde edilen bir miktar para, ele geçirildi. Yapılan kontrollerde, biri aranan şahıs olmak üzere hırsızlık ve uyuşturucudan toplam 5 kişi gözaltına alındı. İki iş yerine de ruhsatsız, sigaradan işlem yapıldı. Yol kontrollerinde ise 372 araç aranarak 1028 şahıs sorgusu yapıldı. Toplamda 8 bin 708 lira para cezası kesildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.